Tavşanlı’da Bilim Fuarı, Öğrenci ve Öğretmenlerin Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi

Kütahya’nın Tavşanlı Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim Fuarı, Matematik öğretmeni Şerif Yaşar Doğru öncülüğünde 42 öğrenci ve 14 öğretmenin katkısıyla gerçekleştirildi. Kaymakam Hayrettin Baskın’in katılımıyla gerçekleşen etkinlik, öğrencilere bilimsel projelerini tanıtma fırsatı sundu.

Kütahya'nın Tavşanlı Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Bilim Fuarı, Matematik öğretmeni

Kütahya’da Bilim Fuarı Yüzleri Güldürdü

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi, gerçekleştirilen Bilim Fuarı ile dikkatleri üzerine çekti. Matematik öğretmeni Şerif Yaşar Doğru’nun liderliğinde düzenlenen bu etkinlikte, toplamda 42 öğrenci ve 14 öğretmen tarafından hazırlanan 13 farklı bilimsel proje sergilendi.

Proje Tanıtımına Yoğun İlgi

Etkinliğe; Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Refik Raşit Küçükkağnıcı, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Sert, MHP İlçe Başkanı Kürşat Öztaş, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile davetli katılım sağladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Göksel Uysal, okullarında 493 öğrencinin eğitim aldığını vurgulayarak bilim fuarlarının önemine dikkat çekti. Uysal, “Öğrencilerimizi yüksek öğrenime hazırlamak için çok yönlü bir eğitim sunmak hedefimiz. Bu tür bilimsel faaliyetler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımızda bilim kültürünün oluşmasına öncülük ediyor. Öğrencilerimiz kendi ilgi alanlarında araştırmalarını sergileyebiliyor ve bu süreçte eğlenerek öğrenmelerini sağlıyoruz. Projeye katkı sunan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Uysal, konuşmasının sonunda programa katılan bütün davetlilere teşekkür ederken, projelerde yer alan öğrencilere de tebriklerini iletti. Açılışın ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi ile misafirlere keyifli anlar yaşattı.

Protokol Heyetinin Ziyareti

Programın ilerleyen bölümlerinde, Kaymakam Hayrettin Baskın ve diğer protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı için kurdele kesildi. Kaymakam Baskın ve beraberindeki heyet, Şerif Yaşar Doğru’nun rehberliğinde hazırlanan stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin projelerindeki heyecanına ortak olan Kaymakam Baskın, başarılı çalışmaları için öğretmenler ve öğrencileri tebrik etti.

Fuara katılan davetlilere pilav ve ayran ikram edildi. Bilim Fuarı, gençlerin bilime olan ilgisini artırması açısından önemli bir etkinlik olarak büyük takdir topladı.