Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Talas Belediyesi, AFAD Heyetini Ağırladı: Acil Durum Konteyneri Projesi Beğeni Topladı

    Talas Belediyesi, acil durum konteyneri projesi ile dikkat çekerek AFAD yetkililerini ağırladı. AFAD Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ve ekibi, Başkan Mustafa Yalçın’la birlikte Mevlana Mahallesi’ndeki konteyneri inceledi. Yalçın, afetlere karşı hazırlığın önemine dikkat çekti.

    Talas Belediyesi, acil durum konteyneri projesi ile dikkat çekerek AFAD

    Acil Durum Konteyneri Projesiyle Göz Dolduran Talas Belediyesi’nden Önemli Ziyaret

    Talas Belediyesi, yenilikçi acil durum konteyneri uygulamasıyla ulusal çapta büyük bir yankı uyandırdı. Bu bağlamda, AFAD’ın üst düzey yöneticileri Talas’ta bulunarak önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

    Ziyaret, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, AFAD Deprem Dairesi Başkanı Aykut Akgün, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Rifat Genç ve beraberlerindeki heyetin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaretiyle başladı. Başkanlık toplantı salonunda gerçekleşen bu buluşmada, Prof. Dr. Tatar, başkan Yalçın’a AFAD çantası hediye etti. Yalçın ise gönderilen hediyenin yanına Talas rölyefi takdim etti.

    Mevlana Mahallesi’nde İnceleme

    Ziyaretin devamında, AFAD heyeti, Türkiye’nin en kalabalık altıncı mahallesi olan Mevlana Mahallesi’nde bulunan Mevlana Meydan Parkı’ndaki acil durum konteynerini yerinde değerlendirdi. Talas’ın afet hazırlıklarına yönelik hayata geçirdiği bu proje, AFAD heyeti tarafından büyük bir takdir topladı.

    Başkan Yalçın, konteynerin teknik kapasitesi ve işleyişi hakkında Prof. Dr. Orhan Tatar, Aykut Akgün ve ekibine detaylı bilgiler sundu. İnceleme sırasında heyet üyeleri, uygulamanın sağladığı avantajlar nedeniyle Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

    Başkan Yalçın’dan Önemli Açıklama

    Başkan Mustafa Yalçın, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
    “Deprem gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, tüm olası afetlere karşı en etkin ve hızlı şekilde hazırlık yapmayı öncelikli hedefimiz olarak belirledik. Mevlana Meydanı’nda bulunana acil durum konteynerimiz, meydana gelebilecek afetlerde ilk müdahale, ihtiyaçların karşılanması ve koordinasyon açısından kritik bir merkez konumundadır. Elbette dileğimiz bunun hiç kullanılmamasıdır, ama her türlü duruma hazırlıklı olmamız gerekiyor. AFAD Genel Müdürümüz Sayın Orhan Tatar’a, Daire Başkanımız Sayın Aykut Akgün’e, İl Müdürümüz Sayın Rifat Genç’e ve tüm ekibe destekleri için teşekkür ediyorum.”

    Talas Belediyesi’nin başlattığı bu önemli proje, Türkiye genelinde afetlere karşı hazırlık konusuna güç katıyor.