Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kastamonu’da Orman Yangınında Yavrulayan Yılanı Kurtaran Salih Başçı ve Mehmet Ali Ayaz Şaşkınlık Yaşadı

    Kastamonu’nun Araç ilçesinde çıkan orman yangınının ardından, Salih Başçı ve Mehmet Ali Ayaz, küle dönmüş ormanda hayatta kalan bir yavru yılan buldu. Yangın kontrol altına alındıktan sonra, yılanı güvenli bir yere bıraktılar. Başçı, bu beklenmedik buluşun kendilerini şaşırttığını belirtti.

    Kastamonu’nun Araç ilçesinde çıkan orman yangınının ardından, Salih Başçı ve

    Kastamonu’da Orman Yangını Sonrası Bulunan Yavru Yılan Dikkat Çekti

    Kastamonu’nun Araç ilçesinde yaşanan orman yangınları, bölgedeki vatandaşların gündeminden düşmüyor. Eflani ilçesinde 1 Eylül tarihinde başlayan yangının Ardından, farklı bölgelerdeki orman alanları da alevlere teslim oldu. Yangın, Güzelce, Kızılören, Ahatlar, İhsanlı, Akgeçit, Şiringüney, Oycalı, Yeşilova ve Karacalar köylerinde tahliyeleri zorunlu kıldı. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte, tahliye edilen köylüler evlerine dönebildi.

    Yangın Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

    Soğutma faaliyetleri devam eden bölgede, köylüler gece saatlerinde olağanüstü bir dikkatle devriye gezdiler. Araç ilçesine bağlı İhsansı köyünden Salih Başçı ve Mehmet Ali Ayaz, söndürme çalışmalarına destek vermek üzere çıktıkları bu devriye sırasında, tamamen yanmış bir ormanlık alan içerisinde bir yavru yılanla karşılaştı. Yangının alevleri arasında kalan yavru yılan, Başçı ve Ayaz tarafından dikkatle kurtarıldı ve serinletildikten sonra güvenli bir alana bırakıldı.

    Köylülerin Şaşkınlığı

    Yavru yılanı bulmanın kendilerini şaşırttığını belirten Salih Başçı, “Geceleyin köyümüzün çevresine bakmak üzere dışarı çıktık. Yangın alanlarını kontrol ederek, olası tehlikeleri önlemeye çalışıyorduk. Yangın çıkan yerlerde itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne yardımcı olmayı planladık. Tam köyümüzün üst kısmında yangın olduğunu görünce, kendi imkanlarımızla müdahale etmeye çalıştık. O sırada, ateşin içerisindeki yavru yılanı bulduk. Bütün çevre yanarken, bu yılanın hayatta kalması da bir mucize adeta. Biz de onu korumak için gerekli adımları attık” şeklinde konuştu.

    Bölgede yaşanan bu olay, hem doğanın direncini hem de insanların hayvanlara olan duyarlılığını gözler önüne serdi.