Talas Belediye Meclisi, Şubat 2025 toplantısında 14 maddeyi karara bağladı; yangın denetimleri üzerine dikkat çekildi.

Talas Belediye Meclisi, 2025 Şubat toplantısında 14 maddeyi onayladı. Başkan Mustafa Yalçın, Bolu’daki yangın sonrası Talas’taki binaların yangın güvenliği denetimlerine değinerek, apartman yöneticilerine uyarılarda bulunduklarını belirtti. Ayrıca, Ülkücü Şehitler Anıtı’nın yapımını kabul etti. Meclis, 3 Mart 2025’te yeniden toplanacak.

Talas Belediye Meclisi, 2025 Şubat toplantısında 14 maddeyi onayladı. Başkan

Talas Belediye Meclisi, 2025 yılının Şubat ayı toplantısında gündeminde bulunan 14 maddeyi değerlendirerek karara bağladı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Bolu Kartalkaya’daki otelde meydana gelen yangınla ilgili olarak belediyenin yürüttüğü denetim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yalçın, “2023 yılından itibaren ilçemizde bulunan 1532 binanın yangın merdivenleri, yangın tüpleri ve çatı temizliği gibi konuları kontrol ettik. Yangın olmasın demekle bu işler önlenmiyor; biz üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Talas Belediye Başkanı Yalçın, Bolu’daki yangın nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Yalçın, “Her bir bina, bir otel büyüklüğündedir. Dolayısıyla yangın durumunda bir otelden çok daha fazla insanın riske girmemesi için önlemler almak zorundayız.” dedi. Yalçın, 2023 yılının başından itibaren apartman yöneticilerine yangın güvenliğiyle ilgili yazılar yollayarak bilgilendirdiklerini belirtti. Yangın merdivenlerinin sürekli erişilebilir olmasını sağlamak adına 16 binaya idari para cezası uygulandığı bilgisini verdi.

Şubat ayı meclis oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları ve çeşitli müdürlüklere dair konular ele alındı. Toplantıda, MHP Talas İlçe Teşkilatı’nın masraflarını üstleneceği ‘Ülkücü Şehitler Anıtı’nın Alparslan Türkeş Parkı’na yapılmasıyla ilgili gündem maddesi de onaylandı. Meclis oturumu, 3 Mart 2025 Pazartesi günü saat 16.00’da yeniden toplanmak üzere sona erdi.