SUBÜ’den Yeni Program Açılımları
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 2025-2026 Akademik Yılı itibarıyla 4 meslek yüksekokulunda 7 yeni program açacak. Kaynarca S.S. Meslek Yüksekokulu, iki organize sanayi bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirli programları barındıran tematik bir okul haline getirilecek.
Yükseköğretim Kurulu Onayıyla Yeni Programlar
SUBÜ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayı ile açılacak yeni programları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) tercih kılavuzunda yer alarak, ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor. Açılacak programlar arasında Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda Bilişim Güvenliği Teknolojisi ve Oyun Geliştirme ve Programlama Programları; Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda Gemi Makineleri İşletmeciliği Programı; Hendek Meslek Yüksekokulu’nda Hidrojen ve Enerji Depolama Teknikerliği ile Yenilenebilir Enerji Teknikerliği Programları; ve Kaynarca S.S. Meslek Yüksekokulu’nda İç Mekân Tasarımı ve Mobilya ve Dekorasyon Programları yer alıyor.
Meslek Yüksekokullarının Tematikleştirilmesi
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin 12 meslek yüksekokuluna sahip olduğunu ve okulların tematikleştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Sarıbıyık, “Kaynarca ilçemizde Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasının ardından bu okulumuzda iç mekan tasarımı ve mobilya dekorasyon programlarını açtık. Bu programların nitelikli istihdama katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.
Hendek MYO’da Yeni Dönem
Hendek Meslek Yüksekokulu, yeni akademik yıl ile birlikte 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 15 bin metrekarelik yeni binasına kavuşacak. Sarıbıyık, YÖK’ün dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Hendek MYO’nda yeni programlar açıldığını ve Hidrojen ile Yenilenebilir Enerji Teknikerliği Programlarının da öğrenci alacağını açıkladı.
Bilişim Teknolojileri MYO ile Dijital Gelecek
Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, YÖK’ün dijital dönüşüm projeleri kapsamında yeniden şekillendirildi. Sarıbıyık, “Öğrenci ilgisinin artması, motivasyon ve aktivitelerin çeşitlenmesine katkı sağlıyor. Tüm dönüşüm sürecinde gençlerimizi teknik anlamda hazırlamamız gerekiyor.” dedi.
Denizcilik MYO ile Sektöre Katkı
Denizcilik Meslek Yüksekokulu, sahip olduğu teknik imkanlar ve akademik kadrosuyla Türk denizciliğine hizmet etmeye başladı. Sarıbıyık, “Gemi Makineleri İşletmeciliği Programı’nın sektöre önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” diyerek, üniversitenin tüm bu tematik alanlarda söz sahibi olma hedefini vurguladı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı