Netanyahu, Doha’ya Saldırı İzni Verdi
İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün öğle saatlerinde “operasyonel fırsat” bulduğu gerekçesiyle Katar’ın başkenti Doha’da bir saldırının gerçekleştirilmesi için onay verildiğini duyurdu.
Hamas’a Yönelik Ortak Açıklama
Netanyahu ile İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Doha’daki Hamas temsilcilerine yönelik düzenlenen operasyon hakkında ortak bir basın toplantısı düzenledi. İki lider, geçtiğimiz gün Kudüs’te gerçekleştirilen bir saldırı sonucu altı kişinin yanı sıra Gazze’dekine benzer bir saldırıda dört askerin yaşamını yitirmesi üzerine uluslararası alanda Hamas liderlerine karşı bir saldırı için İsrail güvenlik birimlerine talimat verdiklerini belirtti.
Açıklamanın devamında, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın bu kararı tamamen desteklediği ifade edilerek, öğle saatlerinde söz konusu “operasyonel fırsat” üzerine saldırıya onay verdikleri kaydedildi.
Hamas’ın Saldırıya Haklılık İddiası
Netanyahu ve Katz, “7 Ekim’de yaşanan olayların yanı sıra dün Kudüs’teki saldırının arkasında Hamas’ın yer aldığını” vurgulayarak, Doha’daki bu operasyonun meşru bir saldırı olduğu kanaatini taşıdıklarını dile getirdi.
Diğer yandan, Hamas heyetinin söz konusu Doha saldırısında hayatta kaldığı bilgileri edinildi.