Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Stratejik Düşünce Enstitüsü, ‘Keşmir Üzerine Pakistan-Hindistan Gerilimi’ semineri düzenledi

    Stratejik Düşünce Enstitüsü, ‘Keşmir Sömürü Günü’ çerçevesinde bir seminer düzenleyerek Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, uluslararası toplumun Keşmir’deki insan hakları ihlallerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. SDE yetkilileri ise Keşmir sorununun çözümü için Birleşmiş Milletler’in rolüne değindi.

    Stratejik Düşünce Enstitüsü, 'Keşmir Sömürü Günü' çerçevesinde bir seminer düzenleyerek

    Keşmir Sömürü Günü’nde Seminer Düzenlendi

    Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından Ankara’da düzenlenen seminerde, ‘Keşmir Üzerine Pakistan-Hindistan Gerilimi’ konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

    Seminere katılan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına, Keşmir ile ilgili duruşları ve bu meseleyi Birleşmiş Milletler platformlarında gündeme getirdikleri için teşekkür etti.

    Hindistan’ın Keşmir Politikası Eleştirildi

    Büyükelçi Junaid, 5 Ağustos 2019 tarihinden bu yana Hindistan’ın Keşmir’de gerçekleştirdiği “Hindistanlaştırma” politikalarının ve bölgede yaşayan Keşmirlilerin güçsüz bırakılmasına yönelik yürütülen kampanyanın altını çizdi. Hindistan’ın bu stratejilerinin, Filistin’deki İsrail uygulamalarını andırdığını ifade etti.

    Ayrıca, Hindistan’ın Mayıs 2025’te Pakistan’a yönelik gerçekleştirdiği asılsız askeri saldırılara da vurgu yapan Junaid, bu tür saldırgan eylemlerin Güney Asya’daki asıl çatışmanın çözülmemiş olan Cammu ve Keşmir meselesine dayandığını dile getirdi. Uyuşmazlığın adil bir biçimde ve kalıcı olarak çözüme kavuşturulabilmesi için Birleşmiş Milletler gözetiminde yeni girişimlerin şart olduğunu belirtti.

    BM’nin Gündemindeki Eski Sorun

    SDE Başkan Yardımcısı Alper Tan, Keşmir sorununa ilişkin tarihsel arka plana ışık tutarak, bu problemin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündeminde yer alan en uzun süreli meselelerden biri olmaya devam ettiğini açıkladı.

    SDE Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Albay Mithat Işık, uluslararası kamuoyunun Hindistan kontrolü altındaki Cammu ve Keşmir’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat etmesi gerektiğini ve adaletin küresel barış açısından ne denli kritik olduğunu vurguladı.

    Son olarak gazeteci Mehmet Öztürk, Keşmir meselesinin tarafsız ve özgür bir referandumla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun bir biçimde, Keşmirlilerin iradesi doğrultusunda çözülmesi gerektiğini ifade etti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı