Ankara’nın Yenimahalle, Sivas’ın Divriği ve Söke’deki öğrencilerin bir araya geldiği “Kültürler Buluşuyor” projesi etkinlikleri Söke’de start aldı.
Söke Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Söke Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen bu projenin ilk buluşması sabah saatlerinde bir kahvaltı organizasyonuyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yağız Pullukçu, Özel Kalem Müdürü Nazlı Atbinici ve Kültür Müdürü Sevda Felek, etkinlikte yer alan öğretmenler ve öğrencileri karşıladı. Yapıcı, öğrencilerin zengin bir program içerisinde Söke’de dört gün geçireceğini vurgulayarak, “Projemizin amacı, farklı şehirlerden gelen kültürlerin kaynaşmasını sağlamak ve değişik bölgelerden gelen bireylerin arkadaşlık bağları kurmasına olanak tanımaktır. Aynı zamanda kendi kültürel değerlerini birbirlerine aktarmaları da hedeflenmektedir.” dedi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yağız Pullukçu, “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Söke’ye hoş geldiniz” ifadeleriyle başladığı konuşmasında, “Ankara ve Sivas’tan gelen misafirlerimizi burada ağırlamak büyük bir mutluluk. Söke Belediyesi olarak kültürel etkinliklerin önemine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Ardından her grup, kendilerine ait şehirlerle ilgili kısa sunumlar yapmayı da ihmal etmedi. Kahvaltının ardından, katılımcılar Söke’nin tarihi Kemalpaşa Mahallesi’ne geçerek burada Söke Belediyesi Remzi Zeytinoğlu Kültür ve Sanat Evi’nde “Ebru Sanatı” etkinliğine katıldılar. Eğitimci Mustafa Aygün eşliğinde ebru yapma fırsatı bulan öğrenciler, tarihi konakları gezerek Söke’nin tarihine dair bilgiler aldı. Öğle yemeği ise geleneksel ‘dede aşı pilavı’ ve yerel ‘Ekmek Dolması’ ile zenginleştirildi.
Etkinlik programı dahilinde öğrenciler 11 Nisan Cuma günü Söke Belediyesi İlber Ortaylı Kitabevi’nde güne başlayacak. Müze, Tren Garı ve Sıfır Atık Tesisleri’ni ziyaret edecek olan öğrenciler, akşam saatlerinde Kuşadası’na geçecek. 12 Nisan Cumartesi günü heyet, Priene ve Doğanbey gibi tarihi yerleri gezdikten sonra Serçin Yılanbalığı Festivali’nde yer alacak.