Slovenya, İsrailli Aşırı Sağcı Bakanların Ülkeye Girişini Yasakladı

Slovenya, aşırı sağcı bakanlar Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich’in ülkeye girişine yasak getirdi. Hükümet, bu bakanları soykırım teşvik etmek ve insan haklarını ihlal etmekle suçladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Slovenya’dan Aşırı Sağcı Bakanlara Yasağı İlan Eden Tarihi Karar

Slovenya, Avrupa Birliği üyeleri arasında yenilikçi bir adıma imza atarak, aşırı sağcı İsrailli bakanların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.

Hükümetten gelen bilgilere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hükümetinin önemli koalisyon ortakları olan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, “istenmeyen adam” ilan edilecek. Bu karar sonucunda, bahsi geçen bakanların Slovenya’ya girişi yasaklanmış olacak.

Slovenya hükümeti, bu bakanları, Filistinlilerin insan haklarını ciddi şekilde ihlal edecek şekilde teşvik edici ve soykırıma varan söylemlerde bulunmakla suçladı. Aşırı sağcı ideolojileriyle dikkat çeken bu ikili, Avrupa’nın barışçıl değerleri ile çelişen bir tutum sergiledikleri için bu tür bir yaptırım uygulanmış oldu.

Bu durumu, Avrupa’nın insan hakları meseleyi ele alış şeklinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirmek mümkün. Slovenya’nın bu adımı, diğer AB ülkeleri için de örnek teşkil edebilir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı