Sivas’ta Keneden Zararlı Sonuç: 10 Gün Sonra Hayatını Kaybetti
Sivas’ta, tehlikeli bir yanlış uygulama sonucu vücuduna yapışan keneleri çıkarmaya çalışan bir kişi, 10 gün sonra yaşamını yitirdi. Bu yıl içinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) sebebiyle Sivas’ta hayatını kaybedenlerin sayısı da 6 olarak kayıtlara geçti.
Kendi İmkanlarıyla Kene Çıkaran Vural, Hastaneye Başvurdu
Edinilen bilgilere göre, Sivas’ın Zara ilçesindeki Şerefiye Beldesi’nin Gölbaşı köyünde yaşayan Yavuz Vural, 10 gün önce vücuduna yapışmış olan 3 keneyi kendi imkanlarıyla çıkardı. Ancak bir süre sonra sağlık durumu kötüleşen Vural, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi aldı.
Hayat Mücadelesi Sonuçsuz Kaldı
Hastanede tedavi süreci devam eden Vural için tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarıcı olamadı. Sivas’ta yıl içinde KKKA virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 6’ya ulaşması, bu durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.