Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Müsabakaları Muş’ta Başladı: Genç Yetenekler Derece İçin Mücadele Ediyor

    Muş’ta başlayan Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Müsabakaları, 17 ilden 250 sporcunun katılımıyla 3 gün sürecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, güreşin Türk kültüründeki önemini vurgulayarak, genç sporculara ahlaki değerlere yönelik mesajlar verdi.

    Muş'ta başlayan Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Müsabakaları, 17 ilden 250

    Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Müsabakaları Muş’ta Başladı

    Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Müsabakaları, Muş ilinde resmen başladı. Üç gün sürecek bu önemli organizasyonda genç sporcular, madalya kazanma hayali ile mindere çıkıyorlar.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Önemli Organizasyon

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi 1. Etap 4. Grup Güreş Müsabakaları, Muş’un Yeni Spor Salonu’nda kick-off yaptı. Etkinliğe 17 farklı ilden 250 sporcunun yanı sıra 51 antrenör de katılım gösterdi. Sporcuların mücadele edeceği bu organizasyon, üç gün boyunca devam edecek.

    Açılış Töreni ve Vurgu

    Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start aldı. Protokol konuşmaları esnasında sporcular, dinleyicilerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamalarda güreşin Türk kültüründeki yerinin önemine değindi.

    Kılıç, “Muş’un böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapması bizler için bir gurur kaynağı” ifadesini kullanarak güreşin köklü geçmişine ve gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

    Güreş ve Gençlik

    Güreşin yalnızca fiziksel bir spor olmadığını belirten İl Müdürü, bu spor dalının ayrıca sabır, disiplin ve ahlakı içermesi gerektiğinin altını çizdi. “Bu köklü geleneği yaşatmak ve gençlerimize aktarmak, üzerimize düşen bir görevdir” diyerek gençlerin gelişimine destek olmanın önemine vurguda bulundu.

    Müsabakalarda 255 sporcu ve yöneticinin yanı sıra 20 hakemin de yer aldığı açıklandı. Kılıç, tüm katılımcılara sakatlık yaşamadan centilmence mücadele etmeleri için iyi dileklerde bulundu.

    Destekleyici Yatırımlar ve Tesisi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora verdiği destekle birlikte Türkiye genelinde spor alandaki yatırımların arttığını ifade eden Kılıç, Muş’un bu gelişmelerden faydalandığını açıkladı. Kılıç, “Muş’ta gençlerimize çağdaş spor tesisleri sunuldu. Bu altyapı ile şehir, sadece sporcu yetiştiren değil, aynı zamanda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan bir merkez haline geldi” sözlerine yer verdi.

    Kılıç, genç sporculara hitap ederek, başarıların sadece madalya kazanmak değil, aynı zamanda ahlaklı bir birey olarak yetişmek olduğunu dile getirerek, “Sevgili gençler, sizler bugünün değil, yarının milli sporcuları ve şampiyonlarısınız. Çünkü gerçek zafer, insanın kendi sınırlarını aşmasıdır” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı