Traktör Kazalarını Önlemek İçin Reflektör Dağıtıldı
Sivas İl Jandarma Komutanlığı, son zamanlarda artan traktör kazalarını azaltmak amacıyla çiftçilere reflektör hediye etti.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Sivas’ın kırsal kesimlerinde traktör kullanımı artarken, bu durum kazaların da sayısını yükseltti. Geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen kazalarda 3 kişi yaşamını yitirirken, İl Jandarma Komutanlığı dikkat çekici bir projeye imza attı. ‘Reflektör tak, bir ışık ol, görünür ol’ ana temasıyla başlatılan bu proje kapsamında, kırsalda yaşayan çiftçilere reflektör dağıtımı gerçekleştirildi. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Karayün köyünde düzenlenen reflektör dağıtım törenine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, bazı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve köylüler katıldı.
Farkındalık Projesinin Önemi Vurgulandı
Törende bir konuşma yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, örnek bir farkındalık çalışması yaptıklarını belirterek, “Bu proje ile traktör sürücülerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek istiyoruz. Özellikle traktör römorklarına reflektör monte edilmesi konusunda onlara yardımcı olmayı hedefliyoruz. Sivas, geniş bir alana sahip ve bu topraklarda tarımsal faaliyetler önemli bir yer tutuyor. Traktörler, bu faaliyetlerin vazgeçilmez aracıdır. Yaz aylarında, özellikle hasat dönemlerinde yol yoğunluğu artmaktadır ve eğer traktörlerde reflektör yoksa bu durum kazalara neden olabilmektedir. Reflektör takılmamasının yarattığı trafik kazaları oldukça fazladır. Projemizle bu kazaların önlenmesine bir nebze olsun katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu sayede traktör sürücülerimiz daha bilinçli olacak ve trafik güvenliğine daha fazla dikkat edecekler.” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri, traktörlere reflektörleri montajlayarak kazasız günler temennisinde bulundular.