Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın İlk Günü Kayseri’de Yaşanan Tartışmalar
Bu yılki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu ile başladı. Kayseri’de, sınav girişinde yaşanan bir olay dikkat çekti; bir öğrenci, sadece 1 dakikayla geç kalınca sınav salonuna kabul edilmedi.
Öğrenciler Sınav Girişinde Bekledi
Türkiye genelindeki YKS uygulamaları, TYT ile start aldı. Kayseri’deki okullarda, öğrenciler sabah saatlerinden itibaren sınav giriş kapılarında sıraya girmek için beklemeye başladı. Sınav süreciyle birlikte, öğrencilerin içeri alınmasıyla beraber aileler dışarıda büyük bir heyecan yaşadı.
Gözyaşlarıyla Dolu Bir An
Bir öğrenci, sınavı girmek için belirtilen zamana yetişmeyerek 1 dakikalık bir gecikmeyle kapıda kaldı. Sınav alanına giremeyen genç, okul kapısında gözyaşlarına engel olamazken, ailesi ise durumu görüntüleyen basın mensuplarına tepkilerini dile getirdi. Bu durum, hem öğrenci hem de ailesi için duygusal anların yaşanmasına neden oldu.