Hatay'ın Samandağ ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağış, Hıdırbey Mahallesi'nde bulunan Hıdırbey Deresi‘nin debisini artırarak taşmasına yol açtı. Meteoroloji, bu bölge için şiddetli yağış uyarısında bulunmuştu ve yağışlar, bölgedeki tarım arazilerini etkileyecek boyutlara ulaştı. Taşan dere çevresindeki çay bahçeleri su altında kalırken, hasar miktarı henüz belirlenemedi. Neyse ki, bu olayda herhangi bir can kaybı veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi. Yağışların devam etmesi halinde benzer durumların yaşanabileceği konusunda yetkililer uyarılarda bulunuyor.
Peki bu ne anlama geliyor?
Bu tür ani taşkınlar, tarım alanlarının yanı sıra yerleşim yerlerinde de tehlike oluşturabilir. Meteorolojik veriler ışığında, çiftçilerin ve bölge halkının dikkatli olması gerekiyor.

Bölgede yaşanan bu olay, iklim değişikliğinin etkilerini ve aniden meydana gelen hava olaylarının tarım üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.






