Gelecek Partisi’nden Sert Eleştiriler
Gelecek Partisi’nin Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Toplumun yüzde 72’si ev sahibi” şeklindeki açıklamalarını sert bir şekilde yargıladı. Ün, “Hayat yüzdelerle yaşanmıyor. İstatistiklerle halkı avutmaya devam edin, fakat sokakta bambaşka bir yaşam söz konusu” ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu.
Bakan’ın Açıklamalarına Tepki
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu açıklamalara sert yanıt veren Ün, bakanın, “Toplumun yüzde 72’si ev sahibi, yalnızca yüzde 28’i kiracı, emeklilerin sadece yüzde 14’ü kira ödüyor” sözlerini anımsatırken, bu durumu “Halkın geçim derdini küçümsemek” olarak değerlendirdi. Ün, “Bakan halkımızın durumunu basit istatistiklerle geçiştirmeye çalışıyor. Geçim sıkıntısını görmezden gelen bir yaklaşım içerisinde” dedi.
Kira Artışları Ve Ekonomik Veriler
Ayrıca, emeklilere yapılan yüzde 15’lik zammı da eleştiren Sema Silkin Ün, “Kira artış oranının yüzde 43 olduğunu göz önünde bulundurursak, bu dengesizliği nasıl izah edeceksiniz?” diye sordu. Türkiye’deki gerçek ekonomik durumu TÜİK verileriyle örtmenin mümkün olmayacağını belirten Ün, son bir yılda milyoner sayısının yüzde 21 arttığına dikkat çekti. İlk 100 firmanın 80’inin zarar açıkladığını, işsizlik oranının yanı sıra bireysel borçluluk oranının yüzde 43 arttığını da belirtti. Tüm bunları göz önüne alarak Bakanın ekonomiyle ilgili yaptığı yorumların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Zam Beklentileri ve Sosyal Dengesizlik
2025’in ilk yarısında 4.7 trilyon TL vergi toplandığını ancak bunun 1.1 trilyon TL’sinin faize gittiğini dile getiren Ün, “Vatandaşı istatistiğe dönüştürmekten vazgeçin, halkın geçim sıkıntısını küçümsemeyin. Seçim yok diye halkın aklıyla alay etmeyin” uyarısında bulundu. Adaletin gerçek ölçüsünün ekmeğin adaletli bir şekilde paylaşımında gizli olduğunu savunan milletvekili, bu dengenin bozulması durumunda sosyal barışın sağlanamayacağına dikkat çekti.
Son Olarak Acil Yardım Çağrısı
Konuşmasını emeklilere ve asgari ücretlilere acil ara zam çağrısında bulunarak sonlandıran Sema Silkin Ün, halkın refahı için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini vurguladı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı