Sigortacı Yakup Göktaş, sel hasarlarından kaynaklanan araç hasarlarının, trafik sigortası ve DASK poliçesi tarafından karşılanmadığını vurguladı. Göktaş, “Sel hasarlarında araçlardaki hasarı kasko, konut ve iş yerlerindeki hasarı da konut ve iş yeri sigortası karşılar” dedi.
Göktaş, trafik sigortasının zorunlu bir poliçe olduğunu, ancak sel hasarını kapsamadığını ifade etti. Bu kapsamda, kasko sigortasının sel teminatı bulundurması durumunda hasarın karşılanabileceğini belirtti.
Ayrıca, konutlarda DASK poliçesinin sel-su hasarlarını karşılamadığını söyleyen Göktaş, konut ya da iş yeri poliçesinin yapılmasının önemini dile getirdi. DASK'ın yalnızca deprem sonucu oluşan risklerde devreye girdiğini, sel hasarlarının ise konut sigortası gibi poliçelerle karşılanabileceğini sözlerine ekledi.