İstanbul'un Sarıyer ilçesinde meydana gelen trafik kazası, bölge sakinlerini endişelendirdi. Kayganlaşan yol, İETT otobüsünün kaymasına ve bariyerlere çarpmasına neden oldu. Olay, Çamlıbel Caddesi üzerinde, saat 21.30 civarında gerçekleşti. İstinye Dereiçi-Zincirlikuyu hattında seyreden 29 numaralı İETT otobüsü, kontrolden çıkması sonucu evlere metreler kala durabildi. Neyse ki, otobüste bulunan iki kişi kazayı yara almadan atlattı.
Kazanın hemen ardından yerel sakinler, otobüsün daha fazla kaymasını engellemek amacıyla lastiklerin etrafına taşlar koyarak önlem aldı. Bu sırada, olay yerine polis ekipleri intikal etti ve yol güvenliğine öncelik vererek trafiği geçici olarak kapattı. Çekici yardımıyla otobüs güvenli bir şekilde olay yerinden kaldırıldıktan sonra cadde trafiğe tekrar açıldı.
Sarıyer ve çevresindeki yaygın trafik ve kazalar, bölgede yaşayanlarda benzer olayların tekrar yaşanabileceği endişesini doğuruyor. İstanbul'da sık sık görülen bu tür kazalar, hava koşullarının etkisiyle sıklaşabiliyor. Yağmurun ardından yolların hızla kaygan hale gelmesi, özellikle toplu taşıma araçları kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir durum.
Habere göre, kazanın şansı olası bir felaketi önlemiştir. Neyse ki, can kaybı veya ciddi yaralanma yaşanmadı. Yine de bu tür olaylar, sürücüler ve yetkililer tarafından daha dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.
İHA'nın haberine göre…





