Samsun’dan 6 Firma, Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasında
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayımlanan 2024 raporuna göre “Türkiye’nin en iyi 500 sanayi kuruluşu” arasında yer alan 6 Samsunlu firmayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
Meclis Toplantısında Başarılara Vurgu
Samsun TSO’nun Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz’ün öncülüğünde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. İSO tarafından açıklanan üretimden net satışlara dayanan 2024 raporunda Samsun’dan 6 firmanın başarıyla yer aldığını belirtti.
Murzioğlu, “Samsun’un öne çıkan firmaları arasında yer alan Yeşilyurt Demir Çelik ve Liman İşletmeleri, 73. sırada; Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş, 174.; Samsun Yurt Savunma San. ve Tic. A.Ş, 323.; Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş, 383.; Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş, 409.; Ulusoy Un San. Tic. A.Ş ise 424. sırada yer aldı. Bu firmalarımızla gurur duyuyoruz. Zorluklara rağmen bu başarı, Samsun’un ekonomik potansiyelini göstermektedir. Ekonomik kalkınma için emek veren yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm destek olanları tebrik ediyorum” dedi.
Ekonomik Yolda Yeni Adımlar
Murzioğlu, ayrıca geçtiğimiz Cuma günü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurası’nda görüşülen konular hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Murzioğlu, Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasında ticaret savaşları ve korumacılığın etkisiyle küresel ekonomik yavaşlama üzerinde durduğunu belirtti.
Toplantıda özellikle finansmana erişim konusuna değinildiğini ifade eden Murzioğlu, KOBİ’lere pozitif ayrımcılık tanınması, ticari kredi kartları için sınırlama getirilmemesi ve kredi büyüme sınırlarının esnetilmesi gibi önerilerin tartışıldığını vurguladı. İhracatın artırılması içinse reeskont kredi hacminin 65 milyar dolara çıkarılması ve belirli sektörlere öncelik verilmesi gerektiği dile getirildi.
Murzioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in KGF aracılığıyla 25 milyar lira destek paketi hazırlayacağını duyurduğunu da ekleyerek; bu destek paketinin, hem işletme hem de yatırım harcamaları için önemli olacağını belirtti.
Meclis toplantısı, yapılan gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.