Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da Deprem Anma Programı ile Afet Farkındalığı Artırıldı

    Samsun’da düzenlenen “Deprem Anma Programı ve Destek AFAD Gönüllüleri Birlik ve Dayanışma Programı” ile 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi anıldı. Vatandaşlara afet bilinci aşılamak amacıyla çeşitli kamu kuruluşları ve sivil toplum temsilcileri stantlar kurarak bilgilendirme yaptı. Şükür Akçay ve Celalettin Tangal, gönüllülerin ve arama kurtarma ekiplerinin farkındalık artırma çabalarına dikkat çekti. Etkinliğe Samsun’da görevli üst düzey yetkililer de katıldı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Toplumsal Farkındalık İçin Deprem Anma Programı Düzenlendi

    Samsun’da, deprem gerçeğini unutturmamak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla “Deprem Anma Programı ve Destek AFAD Gönüllüleri Birlik ve Dayanışma Programı” gerçekleştirildi. Etkinlikte arama kurtarma ekipmanları sergilenirken, vatandaşlara afetlerden korunma konusunda önemli bilgiler aktarıldı.

    Marmara Depremi’ne Dikkat Çekildi

    17 Ağustos 1999 tarihlerinde yaşanan Marmara Depremi’nin yıldönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda Samsun Valiliği öncülüğünde bu anlamlı etkinlik düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD, gönüllüler ve kamu kurumları, afetlere hazırlık konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla çeşitli stantlar kurdu. Ayrıca, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan ekipmanlar da katılımcılara tanıtıldı.

    Afet Bilincini Yaygınlaştırma Çabaları

    Samsun Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği İl Temsilcisi Şükür Akçay, etkinlikte yaptığı açıklamada, 1999 depreminin yıl dönümünde farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Akçay, “Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliği düzenliyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Biz mahallelerde örgütlenerek, 30 kişilik ekipler kurarak afet bilincini yaymayı amaçlıyoruz. Halen Samsun’da yaklaşık 200 gönüllümüz var” dedi.

    Koordineli Çalışmalar ve Bilgilendirme

    Etkinlikte yer alan ANDA Arama Kurtarma ekip başı Celalettin Tangal, halkı bilinçlendirmenin önemine vurgu yaparak, “Samsun arama kurtarma ekibi olarak stantımızdayız. Burada, vatandaşlarımıza afet farkındalığı ile ilgili bilgiler veriyoruz. Türkiye genelinde 35 il temsilciliğimiz var. Ekiplerimiz her türlü arama kurtarma ve insani yardım faaliyetlerini yürütüyor. İhtiyaçlarımız için AFAD ile koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

    Samsun halkı, etkinlik boyunca stantlarla etkileşimde bulunarak afetlere dair hazırlıklarını artırma fırsatı buldu. Programa; Samsun Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, AFAD Müdürü İsa Çolak, İl Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, ve Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile birlikte birçok yetkili katılarak stantları gezerek bilgi aldı.