Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da 550 İşletme Haksız Fiyat Artışı Nedeniyle Denetlendi

    Samsun’da Ticaret İl Müdürlüğü, 2025 yılı içerisinde haksız fiyat artışı nedeniyle 550 işletme hakkında işlem başlattı. Yapılan denetimlerde kasa-raf fiyat farkları kontrol edildi, bir firmanın gramaj manipülasyonu da tespit edildi. İl Müdürü Kürşat Turpçu, denetimlerin sürekli süreceğini duyurdu.

    Samsun'da Ticaret İl Müdürlüğü, 2025 yılı içerisinde haksız fiyat artışı

    Samsun’da Haksız Fiyat Artışı Denetimlerinde Çarpıcı Rakamlar

    Samsun’daki Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 2025 yılı kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, 550 işletme haksız fiyat artışı iddiaları nedeniyle Haksız Fiyat Denetim Kurulu’na sevk edilmek üzere savunma talep etti. Marketlerdeki kasa-raflar arasındaki farklar ve yanıltıcı reklamlarla ilgili kapsamlı bir denetim süreci uygulandı. Özellikle, bir firmanın ürün gramajı ile oynadığı belgelerle tespit edildi.

    Ticaret Bakanlığı’nın Denetimleri Devam Ediyor

    Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri, Samsun’da aralıksız olarak sürdürülüyor. Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu’nun katılımıyla yapılan denetimler, yerel bir zincir markette gerçekleştirildi. Bu denetimlerde haksız fiyat artışları, fiyat etiketleri ve kasa-raflar arasındaki farklılıklar kontrol altına alındı. Özellikle,a 1 kiloluk tereyağı paketiyle aynı ürünün 750 gramlık versiyonu satıldığı belirlenerek, firma hakkında “yanıltıcı reklam” tutanağı tutuldu.

    <h2"Tüketici Koruma Amaçlı Denetimler Sürecek

    Kürşat Turpçu, “Ticaret Bakanlığı, ilimizdeki denetimlerini sürdürüyor. 1 Ocak’tan itibaren denetimler devam ediyor. Bugün de bir yerel zincir marketteyiz. Denetimlerde haksız fiyat artışlarını, ürünlerin mevzuata uygun fiyat etiketlerine sahip olup olmadığını ve etiket fiyatı ile kasa-raflar fiyatı arasındaki tutarsızlıkları kontrol ediyoruz. Gösterişli ve yanıltıcı indirimlerle tüketici hazinelerini korumayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

    Denetim Sonuçları Sıralandı

    Turpçu, yılbaşı itibarıyla yapılan denetimlerin ve alınan idari tedbirlerin detaylarını şu şekilde paylaştı: “1 Ocak’tan itibaren toplamda ilimiz genelinde 2 bin 100 market, 575 kafe/restoran ve 1088 diğer sektörlerde olmak üzere toplam 3 bin 672 işletmede denetim gerçekleştirdik. 312 bin 801 ürün kontrollere tabi tutuldu. Bu denetimler sonucunda bin 614 ürünle ilgili idari işlem yapılmıştır. Haksız fiyat artışı gerekçesiyle 550 işletmeden savunma talep ettik. Denetimler; sebze ve meyve reyonlarındaki ürün kimliği ve fiyatlar üzerinden de devam ediyor. Kasa-raflar arasındaki farklar, vatandaşlardan en sık aldığımız şikayet konularından biri. Yanıltıcı reklamlara karşı tüm gerekli önlemleri alıyoruz.”

    Müdürlük yetkilileri, denetim süreçlerinin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı.