Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde Üretim ve İstihdam Hızla Artıyor

    Samsun’un Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi, 830 bin metrekarelik alanında 36 fabrika ile hızla büyüyor. Aktif 15 fabrika, bin kişiye istihdam sağlarken, savunma sanayine yönelik yatırımlar sürüyor. Çarşamba TSO Başkanı Ayhan Sonkaya, eğitim ve enerji projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

    Samsun'un Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi, 830 bin metrekarelik alanında 36

    Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde Büyüme Devam Ediyor

    Samsun’un Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB), üretim ve istihdam alanında hızlı bir şekilde gelişim göstermeye devam ediyor.

    830 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan bu sanayi bölgesinde, toplamda 36 fabrika yeri bulunmakta. Şu an itibariyle aktif durumda olan 15 fabrikanın bulunduğu OSB’de yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanıyor. Ayrıca, mevcut alanların üçte biri boş durumda olup, diğer alanların ruhsat süreçleri ise başarıyla tamamlandı. Her geçen ay yeni bir fabrikanın üretime girmesi dikkat çekiyor.

    Savunma Sanayine Yatırımlar Artıyor

    Özellikle savunma sanayine yönelik yatırımları ile dikkat çeken Çarşamba OSB, son olarak 5 bin metrekarelik alanın MKE ile entegre bir firmaya tahsis edildiği bilgisi verildi. Boş kalan diğer alanların da bu sektörde değerlendirilmesi planlanıyor.

    Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ayhan Sonkaya, bölgede eğitim ve enerji yatırımlarının devam ettiğini belirtti. Sonkaya, “OSB’ye 24 derslikli meslek lisesi ve 150 megavat kapasiteli bir trafo merkezi inşa ediliyor. Bu projelerin, yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca MKE ile gerçekleştirilecek bu yeni yatırım, bölgenin savunma sanayisindeki rolünü daha da güçlendirecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.