Soma’da Kaçak Kazı Operasyonu: 10 Şahıs Suçüstü Yakalandı
Manisa’nın Soma ilçesinde, kaçak kazı yapan bir gruba yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Jandarma ekipleri 10 kişiyi suçüstü yakaladı.
Olayın Gelişimi
Soma İlçe Jandarma Komutanlığı, kaçak kazı yaptığı tespit edilen kişilere sürpriz bir baskın düzenledi. Düzenlenen operasyonda K.G., H.T.Ö., E.B., M.B., T.B., M.E., A.B., H.Ç., M.Ö. ve A.A. isimli şahıslar, kazı faaliyetleri esnasında yakalanarak suç aletleriyle birlikte gözaltına alındı.
Ele Geçirilen Malzemeler
Operasyon sonucunda, 66 adet yakın tarihli olduğu değerlendirilen tarihi eser ile birlikte, bir projektör, iki beton delici, bir jeneratör ve kazıda kullanılan çok sayıda alet ele geçirildi.
Adli ve İdari İşlemler Başlatıldı
Yakalanan şahıslar hakkında adli işlem süreci başlatılırken, ayrıca izinsiz ormana giriş yapıldığından ötürü idari yaptırım uygulanacağı belirtildi. Bu operasyon, bölgedeki kaçak kazı faaliyetlerine karşı alınan önlemlerin bir parçası olarak dikkat çekiyor.
OPERASYONDA; 66 ADET YAKIN DÖNEME AİT OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN ESKİ ESER, 1 ADET PROJEKTÖR, 2 ADET BETON DELİCİ, 1 ADET JENERATÖR İLE KAZIDA KULLANILAN ÇOK MİKTARDA ALET ELE GEÇİRİLDİ.
KOCASİNAN BELEDİYESİ, EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
KOCASİNAN BELEDİYESİ, EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
KOCASİNAN BELEDİYESİ, EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
EYÜPSULTAN’DA 20 YAŞINDAKİ GENCİN SOKAK ORTASINDA SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ANLAR KAMERAYA YANSIDI