Sakarya’da Çocuklara Şehir Bilinci Aşılanıyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, “Şehrini Keşfet” seminerleri aracılığıyla ilkokul ve ortaokul öğrencilerine şehirleriyle bağ kurma, çevre bilincini geliştirme ve sosyal sorumluluk aşılamaya devam ediyor.
Şehirdeki Değerleri Tanıtma Amacı
“Bu Şehir Hepimizin” sloganı ile başlatılan sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olan bu seminerler, özellikle gençlere şehirleri hakkında farkındalık kazandırmayı hedefliyor. Son olarak Arifiye Açmalar Ortaokulu’nda düzenlenen seminerde, öğrencilere Sakarya’nın doğal, kültürel ve tarihi unsurlarını tanıtan videolar gösterildi.
Dijital dünyanın gençler üzerindeki etkileri üzerine yapılan sunumlar, teknolojinin yanlış kullanımının olumsuz sonuçlarından bahsetti. Bu etkinliklerle, çocukların bilinçli bireyler olmaları ve ortak değerleri sahiplenmeleri için gerekli bilgiler verildi.
Çevre Bilinci ve Aidiyet Duygusu Öne Çıkıyor
Seminerin içeriğinde, çevreye duyarlı olmanın, yaşadıkları şehre sahip çıkmanın ve birlikte yaşama kültürünü güçlendirmenin önemi vurgulandı. Bu tür faaliyetler, çocukların Sakarya’ya olan aidiyetlerini pekiştirmeyi amaçlıyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bu çabaları, gelecek nesillerin daha duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesini sağlamak için büyük bir adım niteliği taşıyor.
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLK VE ORTAOKULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ “ŞEHRİNİ KEŞFET” SEMİNERLERİYLE ÇOCUKLARA SOSYAL SORUMLULUK, ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYOR VE AYRICA ŞEHİR AİDİYETİ DUYGUSUNU GÜÇLENDİRİYOR.
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLK VE ORTAOKULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ “ŞEHRİNİ KEŞFET” SEMİNERLERİYLE ÇOCUKLARA SOSYAL SORUMLULUK, ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYOR VE AYRICA ŞEHİR AİDİYETİ DUYGUSUNU GÜÇLENDİRİYOR.
BİLGİÇ, “5 YAŞ ALTI ÇOCUKLARDA, KÜÇÜK ÇOCUKLARDA, 16-21 YAŞ ARASI GENÇLERDE VE 65 YAŞ ÜSTÜNDE HASTALIĞIN SIKLIĞI ARTMAKTADIR” DEDİ.
AYDIN’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİREN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ, AYDIN’DAKİ YATIRIM VE HİZMETLERİ YERİNDE İNCELEDİ.