Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Reyhanlı’da Kaybolan 10 Yaşındaki Amir Alcedduh’un Sağlık Durumu İyi, Cani Dayısı Tutuklandı

    Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 10 yaşındaki Suriye uyruklu Amir Alcedduh, kaybolduktan iki gün sonra dayısı M.E. tarafından yaralı halde toprağa gömülmüş olarak bulundu. Amir, hastanede başarılı bir ameliyat geçirdi. Baba Muhammed El Cedduh, cani dayısının en ağır cezayı almasını talep etti. Dayı M.E., tutuklandı ve daha önce suç kaydı olduğu öğrenildi.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 10 yaşındaki Suriye uyruklu Amir Alcedduh, kaybolduktan

    Reyhanlı’da Kayıp Çocuk Amir Bulundu

    Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde geçtiğimiz günlerde kaybolan 10 yaşındaki Suriye uyruklu Amir Alcedduh, 2 gün süren arama çalışmalarının ardından yaralı olarak bulundu. Amir’in dayısı tarafından başından yaralanarak toprağa gömüldüğü tespit edildi. Küçük çocuğun, hastanede başarılı bir ameliyat geçirdiği ve genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Babası Muhammed El Cedduh, oğlunu bulan arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederken, dayısının en ağır cezayı almasını talep etti.

    Kayıp Çocuk İçin Arama Çalışmaları Başlatıldı

    Reyhanlı ilçesinin Kurtuluş Mahallesi’nde hayat süren Amir, 12:00’de okula gitmek üzere evden çıktı fakat eve dönemedi. Aile, durumu hemen Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, Amir’in okulunun çevresinde incelediği güvenlik kameralarında dayısı M.E.’yi tespit etti. Dayı, yeğeninin yerini bilmediğini iddia etmesine rağmen, arama faaliyetleri sürdü.

    Polis, AFAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülen çalışmalarda Amir, iki gün sonra kafasındaki yaralarla toprağa gömülü olarak bulundu. Küçük çocuk, ekiplerle gerçekleştirdiği görüşmede dayısının kendisini kaçırdığını anlattı. Yaşadığı travmanın ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Amir, burada ameliyat edildi ve yoğun bakım servisine alındı. Sağlık durumu iyiye giden Amir için Baba El Cedduh, devlet yetkililerine ve Türk vatandaşlarına minnettarlığını ifade etti.

    Dayıya Suçlamalar ve Tutuklama

    Cuma günü gözaltına alınan 30 yaşındaki M.E. ise suçlamaları kabul etmedi. Ancak, yapılan yargı süreci sonucunda tutuklandı. M.E.’nin daha önce “taksirle yaralama” suçundan kaydı bulunduğu bilgisi de ortaya çıktı.

    Baba El Cedduh’un Duygusal Açıklamaları

    Baba Muhammed El Cedduh, “Oğlum 3 gündür o taşların altında kaldı ve ona bunu yapan caninin cezasını almak için gerekli adımların atılmasını istiyorum” şeklinde düşündüğünü belirtti. Kayıp oğlunun bulunması adına bütün çabalara teşekkür ederken, Türkiye’deki yardımseverliği ve arama ekibinin özverisini vurguladı.

    Gönüllü Arama Kurtarma Görevlisi’nin Tanıklığı

    Gönüllü arama kurtarma ekiplerinde yer alan Ramazan Albayrak, Amir’in yerini bulmasının bir tesadüf olduğunu dile getirdi. Yürekten gelen bir sese kulak verdiğini ve çocuk taşların altında çığlık atarken onu duyduğunu söyledi. Bulunduğunda bilincinin açık olduğunu ve yaralı halde olmasına karşın hayatta kaldığını belirtti.

    Albayrak, “Çocuğu bulmak için kesinlikle her şeyi denedik ve başarılı olduk. Mevcut durum onun için bir mucize gibi olsa gerek” ifadesini kullandı.