Putin ve Eş-Şara, Moskova’da Tarihi Bir Görüşme Gerçekleştirdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş-Şara ile Moskova’da önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Eş-Şara, bu görüşmeyi “Yeni Suriye’yi dünyaya tanıtıyoruz ve dünya yeni Suriye’yi tanımaya başlıyor” ifadeleriyle özetlerken, Putin de “Rusya olarak Suriye ile hiçbir zaman siyasi koşullarımıza veya özel çıkarlarımıza bağlı ilişkiler kurmadık” dedi.
Suriye Başka Bir Döneme Adım Atıyor
Ahmed Eş-Şara, bu ziyareti ile Moskova’ya ilk adımını attı. Görüşmede, Putin, Eş-Şara’yı Moskova’da karşılama fırsatının kendisine nasip olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını vurgulayan Putin, “Sovyetler Birliği döneminde başlatılan diplomatik ilişkilerimiz 80 yıllık bir geçmişe sahip” açıklamasında bulundu. Bu bağlamda, Rus lider, Suriye halkının menfaatlerine her zaman sadık kaldıklarını belirtti.
Genç Nesil, İki Ülke Arasında Bağları Güçlendirecek
Putin, iki ülke halkı arasında güçlü bağlar olduğuna dikkat çekerek, “Birçok insanın dostluk ve evlilik bağıyla birbirine bağlı olduğunu gözlemliyoruz. Şu anda Rusya’da 4 binden fazla Suriyeli genç, yükseköğrenim görüyor ve bu gençlerin Suriye’nin geleceği üzerinde olumlu etkiler yaratacağına inanıyorum” dedi. Ayrıca, Suriye’de son yapılan parlamento seçimlerine de değinerek, bu siyasi sürecin toplumsal birliği pekiştireceğini ifade etti.
Yeni Bir Enerjiyle İlişkileri Geliştirmek
Sözlerine devam eden Putin, “1993 yılı itibariyle harekete geçen hükümetlerarası komisyonumuz yeniden çalışmalarına başlamıştır. Size, bu komisyona ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde belirtti. Putin, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla sürekli istişarelerin sürdürülmesinin yanı sıra, belirlenen projelerin uygulanması hususunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Yeni Suriye İçin İşbirliği Süreci Başlıyor
Eş-Şara, Putin’e göstermiş olduğu konukseverlik için teşekkür ederken, iki ülke arasındaki tarihi bağlardan bahsetti. “Bugün yeni bir gün, yeni bir Suriye var. Bu yeni Suriye’yi tanıtmaya çalışıyoruz ve dünya da bunu öğreniyor. Siyasi hedeflerimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz ve Rusya’nın bu süreçteki rolünü çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Suriye’nin istikrarı için çaba göstermenin kritikliğine vurgu yaptı.
Eş-Şara’ya Moskova’daki ziyaretinde Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve Savunma Bakanı Merhef Ebu Kasra’nın da eşlik ettiği öğrenildi.
SURİYE DEVLET BAŞKANI AHMED EŞ-ŞARA, İLK RUSYA ZİYARETİ KAPSAMINDA BAŞKENT MOSKOVA’YA GELDİ. EŞ-ŞARA, TEMASLARI KAPSAMINDA RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE BİR ARAYA GELDİ.
SAMSUN’UN BAFRA İLÇESİNDE KAMYON İLE PİKABIN ÇARPIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI.
SAMSUN’UN BAFRA İLÇESİNDE KAMYON İLE PİKABIN ÇARPIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI.
SAMSUN’UN BAFRA İLÇESİNDE KAMYON İLE PİKABIN ÇARPIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI.
SAMSUN’UN BAFRA İLÇESİNDE KAMYON İLE PİKABIN ÇARPIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI.
ARABAN’DA HAYIRSEVERLERDEN GAZZE YARARINA HAYIR ÇARŞISI