Plakasız ve Abartı Egzozlu Motosiklet Sürücüsüne 38 Bin TL Ceza ve Ehliyet İptali!

Antalya’da trafik ekipleri, abartı egzozlu ve plakasız motosiklet süren Mert K.Ü.’nün yetersiz ehliyetine ve diğer eksikliklere toplam 38 bin 399 TL ceza keserek, ehliyetini iptal etti ve motosikleti trafikten men etti.

Antalya'da trafik ekipleri, abartı egzozlu ve plakasız motosiklet süren Mert

Antalya’da trafik ekipleri, plakası olmayan ve abartılı egzozla gürültü yapan bir motosiklet sürücüsünü durdurdu. Söz konusu sürücünün ehliyetinin yeterli olmadığı da tespit edildi. Toplamda 38 bin 399 TL’lik ceza uygulanan bu sürücünün, 100 ceza puanını doldurması sebebiyle ehliyeti iptal edildi.

Manavgat’taki devriye görevini yürüten ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Örnek Mahallesi yönünde ilerleyen ve plakası bulunmayan motosikleti durdurarak inceleme yaptı. Kontrol esnasında motosikleti kullanan Mert K.Ü.’nün yetersiz ehliyeti olduğu, ayrıca kask takmadığı ve motosikletin aynasının eksik olduğu görüldü.

Sürücünün parasıyla ödemesi gereken cezalar arasında motosikletin plakasız olmasından kaynaklanan 15 bin 712 TL, yeterli ehliyeti olmamasından 9 bin 267 TL, sürücü belgesini yanında bulundurmaktan 2 bin 167 TL, abartılı egzozdan 9 bin 267 TL, aynasının olmamasından 993 TL ve kask takmamaktan ise 993 TL yer aldı. Toplamda 38 bin 399 TL ceza uygulanan sürücünün, 100 ceza puanını doldurduğu için belgesi iptal edilerek motosikleti de trafikten men edilip yediemin otoparkına çekildi.