Türkiye'nin sanayi devlerinden OYAK Maden Metalürji, genç mezun adaylarını sektöre hazırlamayı amaçlayan ‘Cevher Sensin Part-Time Uzun Dönem Staj Programı'na seçilen 28 üniversite öğrencisine kapılarını açtı.

Türk çelik endüstrisinin öncü kuruluşlarından OYAK Maden Metalürji (OMM), üniversite son sınıf öğrencileri için tasarlanan ‘Cevher Sensin Part-Time Uzun Dönem Staj Programı'nı resmen başlattı. Programa dahil olan 28 yetenekli genç, Ataşehir Ana Ofis'te gerçekleştirilen detaylı tanıtım etkinliğiyle meslek hayatına hazırlanma süreçlerini başlattı.

Katılımcılar, eğitim süresi boyunca deneyimli uzmanlardan rehberlik hizmeti alarak firmanın inovasyon, dijital transformasyon ve çevre dostu dönüşüm hedeflerinin aktif birer parçası haline gelecek. Tanıtım etkinliği çerçevesinde öğrencilere şirket kültürü, iletişim teknikleri, veri güvenliği ve dijital transformasyon başlıklarında eğitim verilirken, takım çalışmasını pekiştirmeye dönük pratikler de paylaşıldı.

Eğitim döneminde şirketin çeşitli projelerinde sorumluluk alacak gençler, sergileyecekleri performans ve kararlılık ölçüsünde organizasyon içindeki kariyer olanaklarına yönlendirilme imkânı bulacak.

‘Cevher Sensin – Staj' Yaz Dönemi Başvuruları Sürüyor

Ev Sahibim %33'ün Üzerinde Zam İstedi: Adım Adım Ne Yapmalıyım?
Ev Sahibim %33'ün Üzerinde Zam İstedi: Adım Adım Ne Yapmalıyım?
İçeriği Görüntüle

Resmi açıklamada belirtildiği üzere, yarının değerli potansiyellerini tespit etmek ve bu kapasiteyi ekonomik değere çevirmek maksadıyla hayata geçirilen ‘Cevher Sensin – Staj' Yaz Dönemi Staj Programı için başvuru süreci devam etmekte. Başvurular 31 Mart tarihine dek staj.erdemir.com.tr/giris-yap web sitesi aracılığıyla yapılabilecek.

Erdemir, İsdemir, Erdemir Maden, Ersem ve Erdemir Mühendislik firmalarında staj deneyimi yaşayacak öğrenciler, milli sanayinin temelini oluşturan entegre üretim komplekslerinin kalbinde bulunma şansını yakalayacak. Katılımcılar, hammaddeden son ürüne kadar uzanan üretim zincirini bizzat inceleyerek OYAK Maden Metalürji kuruluşlarının üretim ve teknoloji kapasitesini yakından tanıma olanağına sahip olacak.

Stajyer Öğrencilerden Değerlendirmeler:

İTÜ Malzeme Metalürji bölümü 4. sınıf öğrencisi Sena Uncu, uluslararası pazarlama departmanında stajına başladığını ifade ederek, ‘Şirkette bütünleşik bir tesis deneyimi yaşamak istiyordum. Dikkatimi çeken nokta çok geniş kapsamlı olmasıydı. Ayrıca uluslararası pazarlamaya kabul edilmem, ilgi alanım olan bir sektördü. İleriye dönük Ar-Ge ekiplerinde görev almak istiyorum. Pazarlama alanında da deneyim kazanmayı hedefliyorum' dedi.

Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Elmas Rana Civelek, Ar-Ge bölümünde stajına başladığını belirterek, ‘Bu 4 aylık süreç benim için oldukça heyecan verici olacak ve kişisel gelişimimi sabırsızlıkla bekliyorum. Ar-Ge bölümünde farklı süreçleri iyileştirerek, daha verimli biçimde çelik üretimi gerçekleştirerek, çeşitli proseslere destek olarak kendimi daha fazla geliştirebileceğim ve elimden geldiği kadar bu sürece fayda sağlayabileceğimi düşünüyorum' açıklamasında bulundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Eren Bozkurt, ‘Programın yapısında kendimi oldukça kıymetli hissettim. Hem yöneticiler hem mülakat aşamasında bizi son derece değerli hissettirdiler. Daha sosyal ve hoş bir atmosferde çalışacak olmak beni memnun ediyor' ifadelerini

Kaynak: İhlas Haber Ajnası