Osmangazi’de Ramazan Coşkusu: İftar Sofraları ve Şenlikler Buluşturdu!

Osmangazi Belediyesi, Ramazan’ın ruhunu yaşatmak için yedi noktada iftar sofraları kurarak binlerce vatandaşı kaynaştırdı. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine 30 bin gıda kolisi dağıtılacak. Ramazan Şenliği’nde ise geleneksel etkinliklerle dolu keyifli günler başladı.

Osmangazi Belediyesi, Ramazan'ın ruhunu yaşatmak için yedi noktada iftar sofraları

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte ilçede yedi farklı noktada iftar sofraları kurarak, binlerce kişiyi bir araya getirdi. Osmangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Ramazan Şenliği’ ise Bursalılara Ramazan ayının ruhunu hissettiren çeşitli aktiviteler sundu.

Ramazan’ın bereketini ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak amacıyla, Osmangazi Belediyesi, Kent Lokantası, Soğanlı Kültür Merkezi, Demirtaş Kültür Merkezi, Bağlarbaşı Taziye Evi, Eskici Mehmed Dede Aşevi, Somuncu Baba Evi ve Sakarya Kimsesizler Evi gibi merkezlerde iftar sofraları oluşturdu. İlk iftar vaktinde bu sofralar, binlerce kişiyi tek bir masa etrafında birleştirerek, katılımcılara birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşattı. Kalabalık iftar organizasyonlarında, misafirlere özenle hazırlanmış yemekler servis edilerek, Ramazan’ın kardeşlik ve paylaşma ruhu etkin bir şekilde hissedildi. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi, bu sofralarda her gün 2700 kişiye iftar vermeye devam edecek.

İhtiyaç sahiplerine yönelik de 30 bin Ramazan kolisi dağıtımı yapılacak. Osmangazi Belediyesi, bu özel ayda yardımseverlik göstererek, sosyal yardıma muhtaç ailelere gerekli gıda maddelerini içeren destek paketleri ulaştıracak.

Öte yandan, Ramazan etkinliklerini yaşatmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi, Ramazan Şenliği’ni başlattı. Meydanda düzenlenen ilk gösteri Hacivat Karagöz oyunu oldu. Geleneksel bu gösteri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken çocuklara da jonglör gösterisi ile neşeli anlar sundu. Şenlik alanında çocuklar eğlencenin keyfini çıkarırken, yetişkinler de etkinliklere katılarak Ramazan’ın tadını çıkardılar.