Ortaköy Sağlık Evi Yenilendi
Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde bulunan Ortaköy Sağlık Evi, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği detaylı tadilat çalışmalarıyla baştan sona yenilendi.
Kaliteli Sağlık Hizmetleri İçin Adım Atıldı
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ilçe merkezlerinin yanı sıra kırsal alanlarda da vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti almasının önemini vurgulayarak, Ortaköy Sağlık Evi’nin yenilenmesini sağladıklarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı bütçesinden 960 bin lira harcanarak gerçekleştirilen tadilatla ilgili olarak Öztürk, “Ortaköy Mahallesi’nin Akkent Aile Sağlığı Merkezine olan mesafesi 14,5 km, ilçe merkezine 16,8 km ve il merkezine ise 86,6 km’dir. Her hafta Cuma günü 10.00-11.30 saatleri arasında Akkent Aile Sağlığı Merkezi’nden bir aile hekimi, burada gezici sağlık hizmeti sunmakta; ayrıca sağlık evimizin daimi ebesi bulunmaktadır” dedi.
Öztürk, Ortaköy Sağlık Evi’nin fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle yapılan yenileme çalışmaları ile daha modern ve verimli bir sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Tadilat kapsamında sağlık evinin çatı onarımı, kiremit değişimi, su yalıtımı, baca tamiratı, olukların yenilenmesi ile birlikte duvarlar, pencereler ve kapıların da yenilendiğini belirtti.
Öncelik Kırsal Mahalleler
Yapılan bu kapsamlı yenileme ile birlikte hem iç hem de dış mekanlarda sağlanan iyileştirmelerin, mahallede sunulan sağlık hizmetlerinin daha konforlu bir ortamda verilmesine olanak tanıyacağını ifade eden Öztürk, “Denizli’de sağlık tesislerinin yenilenmesi çalışmaları, sadece il ve ilçe merkezleriyle sınırlı değil; kırsal alanlardaki vatandaşlarımızın da kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanması bizim için büyük bir önem taşıyor. Amacımız, her vatandaşımızın sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için gerekli şartları sağlamak ve her mahalleye ulaşan kaliteli sağlık hizmetini sunmaktır” dedi.
Yenilenen sağlık evini, Çal Kaymakamı Hatice Gamze Kuran ve Çal Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Anıl Can Kurt ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Kaymakam Kuran ve Dr. Kurt, sağlık evinin mahalle halkına hayırlı olması temennisinde bulundular. Mahalle sakinleri de yapılan yenilikler için İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve yetkililere teşekkürlerini ilettiler.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANI BAJRAM BEGAJ İLE BİR ARAYA GELDİ.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANI BAJRAM BEGAJ İLE BİR ARAYA GELDİ.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANI BAJRAM BEGAJ İLE BİR ARAYA GELDİ.
MÜSLÜMANLARA HAYATİ ÇAĞRI: “SÜNNET OLMADAN KUR’AN ANLAŞILMAZ”