Ordu’daki Geri Dönüşüm Tesisinde Yangın Çıktı
Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sayesinde 3,5 saatlik mücadelenin ardından söndürüldü.
Yangının çıkış sebebi ve tesisteki zarar hakkında henüz net bir bilgi yok.
Yangın, organize sanayi bölgesinde Erol A.’ya ait Akdeniz Geri Dönüşüm tesisinde başladı. Yangın ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi olay mahalline yönlendirildi. Kısa sürede büyüyen alevler, tesisin tamamını sarmaya başladı. İçerisinde bulunan plastik ve kağıt malzemeler nedeniyle yangın hızla yayıldı. Bu esnada olay yerine su takviyesi için tankerler gönderildi.
İtfaiye Ekiplerinin Yoğun Mücadelesi
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için 20 araç ve 100 kişilik bir ekiple olay yerine intikal etti. Yangınla mücadele sırasında ekipler, iş makinelerini kullanarak yanan malzemelere müdahale etti. Yangın, yaklaşık 3,5 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı ve soğutma işlemlerine geçildi.
Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, sadece içeride bulunan bir iş makinesi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Tesisin büyük bir kısmında ciddi zarar meydana geldiği öğrenilirken, yangının çıkış sebebi konusunda incelemelerin devam ettiği bildirildi.
Yangın sonrasında ekiplerin soğutma işlemleri sürerken, olay yeri ile ilgili yapılan değerlendirmelerde hasarın boyutu araştırılıyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı