Ordu’da Motosiklet Kazası Geçiren Genç, Nadir Ameliyatla Yeniden Yürümeye Başladı

Ordu’da motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan 20 yaşındaki Şimal Öktem, gerçekleştirilen nadir cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu. Dr. Ahmet Serhat Eroğlu, özel teknikle yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini ve genç hastanın hızla taburcu olduğunu belirtti.

Ordu'da motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan 20 yaşındaki Şimal Öktem,

Motosiklet Kazasında Yaralanan Genç, Hayata Döndü

Ordu’da yaşanan motosiklet kazasından sonra ağır yaralanan 20 yaşındaki birey, gerçekleştirilen nadir bir cerrahi operasyon ile sağlığına kavuşmayı başardı. Genç hasta, taburcu olduğu gün hastaneden yürüyerek ayrıldı.

Kaza ve Acil Müdahale

17 Mayıs 2025 tarihinde meydana gelen kaza sonrası Medical Park Ordu Hastanesi’ne kaldırılan Şimal Öktem’in yapılan muayeneleri sonucunda, boyun bölgesinde hayati risk taşıyan bir odontoid (dens) kırığının bulunduğu belirlendi. Yapılan tetkikler neticesinde, 20 yaşındaki gencin vücudundaki kırıkların, omuriliğe zarar vererek ölüm veya felç riski taşıyan üst servikal travmalar arasında yer aldığı anlaşıldı.

Özel Cerrahi Teknik Kullanıldı

Şimal Öktem’in durumu hakkında bilgi veren Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serhat Eroğlu, kırığın tıp literatüründe ‘Tip 2 odontoid kırığı’ olarak adlandırıldığını ve ender bir durum olduğunu ifade etti. Dr. Eroğlu, “Hastamızın durumunun ciddiyeti nedeniyle dikkatlice planlanması gereken bir ameliyat süreci gerekiyordu. Omurilik işlevlerinin korunması amacıyla odontoid vida tespiti ameliyatı yaptık. Bu operasyonda, yüksek teknik gerektiren anterior odontoid vidalama yöntemi uygulandı ve bu işlem Rize’de ilk kez hayata geçirildi. Başarılı geçen ameliyat sayesinde hastamızın omurilik fonksiyonları korunarak iyileşme süreci hızlandı” dedi.

Hızlı İyileşme Süreci

Ameliyat sonrası bir gece boyunca yoğun bakımda gözlem altında tutulan hastanın, ertesi sabah servise alındığı ve yürüyerek toparlandığı belirtildi. Dr. Eroğlu, “Boyun omurga kırıkları, özellikle odontoid kırıkları, erken tanı ve hızlı müdahale gerektirir. Bu ameliyatın Ordu’da ilk kez yapılması, sağlık camiası açısından son derece önemlidir. Ekip çalışması ve disiplinli yaklaşım sonucunda hastamızın sağlığına kavuşması bizleri çok sevindirdi. Bu başarı, modern tıbbın ve gelişmiş cerrahi yöntemlerin bir yansıması” dedi.

Tedavi sonrası Şimal Öktem, en kısa sürede sağlığına kavuşarak hastaneden yürüyerek ayrıldı.