OMÜ ve İstanbul Gedik Üniversitesi, Malezya’da Üniversiteler Arasında Akademik İşbirliğini Geliştirecek Anlaşma İmzaladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile İstanbul Gedik Üniversitesi, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) ile iş birliği amaçlı mutabakat imzaladı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, bu adımın Türkiye ve Malezya arasında bilimsel iş birliklerine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile İstanbul Gedik Üniversitesi, Universiti Teknologi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve İstanbul Gedik Üniversitesi, Malezya’nın Universiti Teknologi Malaysia (UTM) ile önemli bir anlaşma imzaladı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, bu iş birliğinin iki ülke arasında nitelikli akademik ortaklıklara zemin oluşturacağına inandıklarını ifade etti.

İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Malezya Yükseköğretim Ortak Komite Toplantısı’na Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Malezya Yükseköğretim Bakanı Dr. Zambry Abd Kadir de katıldı. Bu toplantının akabinde, UTM ile OMÜ ve İstanbul Gedik Üniversitesi arasında, ayrıca Kocaeli Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile Universiti Sains Malaysia (USM) arasında iş birliğini öngören protokoller imzalandı. Protokol, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın tarafından onaylandı.

Prof. Dr. Fatma Aydın, anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Malezya arasında süregelen akademik iş birliğinin güçlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’da düzenlenen ilk Yükseköğretim Ortak Komite Toplantısı’nda temsilci olarak bulunmanın onur verici olduğunu belirten Aydın, “UTM ile yaptığımız anlaşmanın, iki ülke arasında nitelikli bilimsel iş birlikleri için yeni fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Bu iş birliği, hem bölgesel hem de küresel ölçekte ortak üretim anlayışını destekleyen önemli bir adım olmuştur. Bu süreçte bizimle aynı heyecanı paylaşan Malezya Yükseköğretim Bakanı Sayın Zambry Abdul Kadir ve iş birliği içinde bulunduğumuz tüm kurumlardan destek aldığımız için minnettarız” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ilk defa düzenlenen etkinliğin amacı hakkında bilgi vererek, Türkiye ile Malezya arasında yükseköğretim alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adım atıldığını vurguladı.