Oltu'da 54 Hafızlık İcazet Merasimi
Erzurum Valisi Aydın Baruş, Oltu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı. Merasimde, Rahime Hatun Kız Kur'an Kursu'ndan 26 ve Alaettin Aslan Erkek Kur'an Kursu'ndan 28 olmak üzere toplam 54 hafız icazet belgesi aldı.
Merasimde konuşan Vali Aydın Baruş, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve yaşamayı hedeflemenin en şerefli ilimlerden biri olduğunu belirtti. Baruş, genç hafızların yalnızca Kur'an-ı Kerim'i ezberlemekle kalmayıp, milletin ahlak ve irfan geleneğinin temsilcileri olduğunu vurguladı.
Vali Baruş, icazet alan hafızların, hem kendi gelecekleri hem de Erzurum ve Oltu için hayırlı hizmetlerde bulunacaklarına inandığını ifade etti. Ayrıca, hafızlığın bir varış noktası olmadığını, bu kutsal sorumluluğun hayat boyu taşıması gereken bir yükümlülük olduğunu belirtti.
Konuşmasında, genç hafızlardan Kur'an ahlakını hayatlarına yansıtmalarını ve toplumlarına faydalı bireyler olmalarını beklediğini dile getiren Baruş, bu süreçte ailelerin ve öğreticilerin katkılarına da dikkat çekti. Programa katkı sağlayan Oltu Kaymakamlığı, Oltu Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini ileten Baruş, Kur'an sevgisinin her zaman gönüllerde yer alması gerektiğini vurguladı.
Program, Reisul Kurra Vekili Salih Akyüz'ün duasının ardından hafızlara icazet belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Törene Vali Baruş'un yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Erzurum İl Müftüsü Yaşar Çapçı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.





