Burdur'da meydana gelen üzücü olayda, 30 yaşındaki Volkan Korkmaz, 28 Haziran 2024'te çıkan bir kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olay, Yeşilova ilçesinde, Volkan Korkmaz ile aralarında husumet bulunan Muammer Yıldız ve ailesinin karıştığı bir tartışma esnasında gerçekleşti. Muammer Yıldız, evden aldığı bıçakla kavgaya müdahale etti. Kavgada Volkan Korkmaz, vücudunun dört yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Korkmaz, üç gün süren tedavi sürecine rağmen kurtarılamadı.
Mahkeme Kararı ve Aile Tepkisi
Sanık Muammer Yıldız, savcılığın hazırladığı mütalaada belirtilen kasten adam öldürme suçlamalarını kabul etmeyerek, öldürme kastı olmadığını savundu. Burdur 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldız'ı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay, Korkmaz'ın babası Mehmet Korkmaz'ı yaraladığı için 5 ay, arkadaşı B.T.'yi yaraladığı için ise 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Karar sonrasında gözyaşları döken Mehmet Korkmaz, “İnsan öldürmenin cezası 12 yıl mı olur? 30 yıl boyunca ben oğluma neler yaptım. Bizler diri diri mezara girdik, ölü gibi yaşıyoruz bu hayatı” diyerek tepkisini dile getirdi. Aile, mahkeme kararına itiraz edeceklerini belirtti.
Bu olay, toplumda adaletin nasıl sağlandığına dair ciddi tartışmalara yol açarken, birçok kişi de benzer olayların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Burdur'daki bu trajik olay, adaletin sağlanması konusunda aileler ve kamuoyu tarafından dikkatle takip edilecek.






