Nuh'un Gemisi Araştırmaları Devam Ediyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Atila öncülüğünde, Durupınar formasyonunda Hz. Nuh peygamberin (Aleyhisselam) gemisi üzerine yapılan araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. 28 Haziran 2026 tarihinde başlayan proje, Amerika Birleşik Devletleri'nden getirilen özel radar cihazları ile yürütülüyor.

İleri Teknoloji Kullanımı

Araştırmalar, Ağrı Dağı'nın Doğubayazıt ilçesi sınırlarında yer altı görüntüleme sistemleri ile yapılıyor. ABD Hava Kuvvetleri'nin araştırmalarında kullanılan gelişmiş radar cihazları ile gerçekleştirilen ölçümler, yeraltında farklı anomalilerin keşfedilmesine olanak sağladı. Bu anomalilerin, geminin odalarına ait olabileceği düşünülmekte.

Kesin Sonuçlar 2 Ay İçinde Açıklanacak

Prof. Dr. Atila, şu ana kadar elde ettikleri verilerin Nuh'un Gemisi olma ihtimalini artırdığını belirtti. Projenin ilerleyişi hakkında yaptığı açıklamada, “3D modellerini, GPS noktalarını ve haritalamasını yaptık. Kesin sonuçları 2 ay içerisinde almayı bekliyoruz” dedi.

Heyecan Verici Gelişmeler

Atila, Durupınar formasyonunda birçok anomali keşfettiklerini ve topraktan alınan numunelerin analizlerinin sürdüğünü ifade etti. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda, geminin iç bölümünden çıkarılan karbon miktarının dış bölümünden çıkan miktardan %40 daha fazla olduğunu belirtti. Bu durum, organik madde veya ahşap kalıntısına dair ipuçları sunuyor. Çalışmaların sonuçları, 2-3 aylık periyot içinde netleşecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı