Nazilli’deki Bilim Fuarı’nda Öğrencilerden Göz Dolduran Projeler Sergilendi

Nazilli’de Bilim Fuarı Heyecanı Devam Ediyor

Nazilli ilçesindeki eğitim kurumlarında bilim fuarı etkinliği büyük bir coşkuyla sürmekte. Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Bilim Fuarı, sergilenen projelerle yoğun ilgi topladı.

Öğrencilerin Yetenekleri Sergilendi

Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi’nin bahçesinde, Okul Müdürü Mustafa Kemal Eroğlu’nun ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Nazilli İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Arif Tokmak ile birlikte şube müdürleri Yıldıray Demir, İhsan Çatma ve diğer okul yöneticileri katıldı. Farklı disiplinlerden oluşan 20 yaratıcı proje, öğrenci ve danışman öğretmenlerin rehberliğinde hazırlanarak katılımcıların beğenisine sunuldu. Projeler Biyoloji, Fizik, Matematik, Coğrafya, Tarih, Değerler Eğitimi, Yazılım ve Tasarım gibi birçok alanda çeşitlilik gösteriyordu.

Kültürel Zenginlikler Gözler Önüne Serildi

Projeler arasında en fazla ilgi gören unsurlar, geleneksel kültürlerin sergilendiği stantlar oldu. Kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan ve gölge oyunu olarak bilinen ‘Hacivat-Karagöz’ karakterleri, öğrencilerin etkileyici performansları ile izleyicileri adeta geçmişe götürdü. Ayrıca, Ege Bölgesi’ne özgü zeybek kültürü de öğrenci projeleri aracılığıyla tanıtıldı.

Fuara katılan konuklara, geleneksel ve yöresel lezzetlerden oluşan ikramların sunulması da etkinliğe damgasını vurdu.

Yorum yapın

Exit mobile version