Muş’ta Gençlik ve Spor Tesislerinin Verimli Kullanımı İçin Toplantı Gerçekleştirildi

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, gençlerin spor ve kültürle buluşması için tesislerin verimli kullanımı amacıyla hizmet müdürleriyle toplantı yaptı. Kılıç, tesislerin sadece yapımının yeterli olmadığını, gençlerin aktif faydalanması gerektiğini belirtti.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, gençlerin spor

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç’tan Önemli Toplantı

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, gençlerin spor ve kültürle buluşması için kentteki tesislerin en verimli şekilde kullanılması amacıyla birim müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının Detayları ve Hedefler

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, hizmet müdürleri, müdürler ve tesis amirleriyle birlikte bir araya gelerek toplantıda Muş genelinde faaliyet gösteren gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları, futbol sahaları ve yurtların durumu üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Tesislerin kullanım oranları, bakım-onarım ihtiyaçları, personel durumu ve yürütülen faaliyetler hakkında detaylı sunumlar yapıldı.

Aktif ve Üretken Mekânlar Vurgusu

Kılıç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, gençlik ve spor tesislerinin yalnızca inşa edilmesinin yeterli olmadığını, bu alanların canlandırılması gerektiğini vurguladı. “Muş ilimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hava destekleriyle birçok modern tesis hayata geçirildi. Ancak önemli olan bu tesislerin gençlerimizin ve halkın aktif bir şekilde kullanabileceği mekânlar haline gelmesidir,” dedi.

Eşit Fırsatlar İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Kılıç, amaçlarının her gencin bu imkânlardan eşit şekilde faydalanmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Her bir tesisin bakım durumu, etkinlik yoğunluğu, personel yeterliliği ve gençlere ulaşma potansiyelini detaylı şekilde inceliyoruz.” dedi. Muş’taki her bir çocuğun, gencin sporla, kültürle, sanatla, değerler eğitimiyle buluşmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Kılıç, “Bakanlığımızın ortaya koyduğu ‘Güçlü Türkiye için Güçlü Gençlik’ vizyonu doğrultusunda Muş’ta hiçbir çocuğumuzu, hiçbir gencimizi kenarda bırakmayacak şekilde kapsayıcı ve bütüncül bir çalışma yürütüyoruz.” ifadesinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, Muşlu gençlerin her zaman yanında yer alan Valisi Avni Çakır’a ve tüm çalışanlara verdikleri emek için teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı