Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü etkinlikleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde düzenlendi ve binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Kutlamalar, fener alayı ile başladı ve ardından sevilen müzik grubu Madrigal sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalık, şarkılara eşlik ederek Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

Kutlamalara Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Yeni Parti Muğla Milletvekili Gizem Özcan ve binlerce vatandaş katıldı. Başkan Köksal Aras, Cumhuriyet'in özgürlük, eşitlik ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurgulayarak, 'Cumhuriyet, en büyük değerimizdir' dedi.

Başkan Ahmet Aras ise Cumhuriyet'in Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımı olduğunu ifade ederek, 'Cumhuriyet, bu toprakların mayasıdır. Özgürlüğümüzün ışığıdır' şeklinde konuştu. Her iki başkan da Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

Muğla
Kaynak: İHA