Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümü, Kuşadası'nda binlerce vatandaşın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalar, sabah saatlerinde yapılan resmi törenlerin ardından, 250 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağı ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle devam etti.
Kortej, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'na doğru ilerlerken, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tahsin Demirtaş ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Yürüyüş boyunca Cumhuriyet marşları hep bir ağızdan söylenirken, 7'den 70'e her yaştan vatandaş aynı heyecanı paylaştı.

Korteje katılan motosikletli gruplar, oluşturdukları renkli görüntülerle kutlamaların coşkusunu artırdı. Konser alanında devam eden kutlamalarda, Başkan Vekili Demirtaş, Cumhuriyet ve vatanın korunmasının önemli bir sorumluluk olduğunu vurguladı ve vatandaşlara hitap etti.
Demirtaş'ın konuşmasının ardından, kardeş şehirlerden gelen heyet temsilcileri sahneye davet edildi. Farklı ülkelerden gelen konukların Cumhuriyet coşkusuna ortak olması, dostluk ve dayanışma mesajlarını ön plana çıkardı. Günün finalinde ise sevilen sanatçı Gülşen, meydanı dolduran kalabalıkla birlikte unutulmaz bir konser verdi.






