Muğla Emniyet Müdürlüğü’nden Motosiklet Denetimleri
Muğla’da artan motosiklet trafiğiyle birlikte muhtemel kazaların önüne geçmek amacıyla Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. İl genelinde yürütülen uygulamalar kapsamında, Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Caddesi üzerinde motosiklet sürücülerine yönelik yoğun bir denetim gerçekleştirildi.
Kask Kullanımının Önemi Vurgulandı
Denetimler sırasında ekipler, motosiklet sürücülerine ve yolcularına kask kullanımının hayati önem taşıdığını hatırlatarak, trafikte can güvenliğinin sağlanmasında kaskın vazgeçilmez bir koruyucu ekipman olduğuna vurgu yaptı. Ekipler, hem sürücü konumundaki hem de yolcu konumundaki vatandaşların kask takmasının yasal bir zorunluluk olduğu konusunda uyarılarda bulunarak, kasksız sürücülere cezai işlem uyguladı.
Motosiklet Sayısında Rekor Artış
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Muğla’daki motosiklet sayısı 2025 yılı itibarıyla 295 bin 929’a ulaşarak rekor kırdı. Bu sayı, Muğla’nın motorlu araçlar içinde en yüksek motosiklet oranına sahip illerden biri haline geldiğini gösteriyor. Yetkililer, motosiklet sayısındaki artışla birlikte kazaların da önlenmesi amacıyla bilgilendirme çalışmaları ve denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
SİİRT’TE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EVDE SAĞLIK UYGULAMASI KAPSAMINDA, EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞLATILDI.
SİİRT’TE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EVDE SAĞLIK UYGULAMASI KAPSAMINDA, EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞLATILDI.
ELAZIĞ’DA PARK HALİNDEKİ BİR OTOMOBİLDE YANGIN ÇIKTI. KURS MERKEZİ ÇALIŞANLARI YANGIN TÜPLERİYLE MÜDAHALE ETTİ. O ANLAR CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI
YARALI SÜRÜCÜ, İLK MÜDAHALESİNİN ARDINDAN HASTANEYE KALDIRILDI.