Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Ulaşımı Güçlendirmek İçin Yatırımlarını Sürdürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan ilçesindeki Dipsiz ve Taşkesik mahallelerinde 1.300 metrelik yol yenileme çalışmaları yürütüyor. Ayrıca Turgut Mahallesi’nde 11 milyon TL bütçeyle sıcak asfalt ve kaldırım yenileme projeleri de hayata geçirilecek. Başkan Ahmet Aras, kırsal alanlardaki ulaşımın güvenliğini artıracaklarını vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan ilçesindeki Dipsiz ve Taşkesik mahallelerinde 1.300

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulaşımda Konforu Artırıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi için yol yapım ve yenileme projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Yatağan ilçesindeki Dipsiz ve Taşkesik mahallelerini bir araya getiren yolda yenileme işlemleri ile Turgut Mahallesi’nde sıcak asfalt serim çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.

Kırsal Alanda Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yatırımlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan halkın ulaşım güvenliğini artırmayı hedefleyen yeni yol yatırımlarına imza atıyor. Yatağan ilçesindeki Dipsiz ve Taşkesik mahalleleri arasındaki bin 300 metrelik yol üzerinde zemin düzenleme çalışmaları tamamlandı. Projenin devamında plentmiks temel serimi yapılacak ve sonrasında sathi kaplama işlemi gerçekleştirilecektir; bu sayede yol halkın kullanımına sunulacak.

Yaklaşık 4 milyon 363 bin TL’lik bir bütçeyle gerçekleştirilen bu yol yatırımı, bölgedeki yol kalitesini artırarak ulaşımın daha güvenli hale gelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Turgut Mahallesi’nde İki Kat Sıcak Asfalt İle Kaldırım Yenilemesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yatağan’daki yol yatırımları yalnızca Dipsiz ve Taşkesik ile sınırlı kalmayıp, Turgut Mahallesi’nde de anlamlı bir projeye imza atıyor. 11 milyon 500 bin TL maliyetle gerçekleştirilecek proje kapsamında, iki kat sıcak asfalt serimi, kaldırım yenilemesi ve meydan düzenlemesi yapılacak. Bu yatırımla birlikte bölge halkının uzun zamandır beklediği nitelikli ulaşım altyapısından faydalanması hedefleniyor.

Başkan Aras’tan Açıklamalar

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın da güvenli ve konforlu hizmet alması bizim ana hedefimizdir. Muğla’nın merkezinden uzak noktalarına kadar tüm mahallelerde ulaşım güvenliğini sağlamak için çalışmalara devam ediyoruz. Dipsiz, Taşkesik ve Turgut mahallelerinde yaptığımız yol yenileme çalışmaları, bu yaklaşımın bir örneğidir. Kırsalda yaşayanların da şehir merkezinde sunulan kaliteli hizmetten yararlanması önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ulaşım projelerimizi ilçe ayrımı gözetmeksizin planlıyor, eşit hizmet anlayışımızla kente değer katmayı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.