MÜPAK Toplantısı Erzurum’da Gerçekleşti
Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Erzurum’da düzenlenen Mezopotamya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (MÜPAK) toplantısına katıldı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 12 ticaret borsasının işbirliği ile oluşturulan MÜPAK’ın Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya, Mezopotamya ÜPAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile birlikte Başkan Yardımcısı Hakan Oral, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve diğer borsa temsilcileri katıldı. Katılımcılar arasında Diyarbakır, Batman, Adıyaman, Iğdır, Kızıltepe, Malatya, Nusaybin ve Ağrı Ticaret Borsaları Yönetim Kurulu Başkanları da yer aldı. Alınan kararların, hem üreticilere hem de yatırımcılara yeni fırsatlar sağlayacağının belirtildiği toplantıda, katılımcılar tüm bu durumun bölge ekonomisi için önemine değindi.
Tarımda İş Birliği ve Ortak Projeler Önemli
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yanı sıra toplantı ile ilgili olarak, “Bölgedeki tarımsal potansiyeli daha verimli bir şekilde kullanabilmek için ortak projelerde yer almak kritik bir öneme sahip. MÜPAK, sadece borsalar arasında bir iş birliği oluşturmaz, aynı zamanda üreticinin emeğini ve değerini korumayı hedefleyen bir kalkınma modeli sunmaktadır. Elazığ Ticaret Borsası olarak bu yapının aktif bir bileşeni olmaktan duyduğumuz gurur büyük” şeklinde konuştu.
Ayrıca Dumandağ, toplantının organizasyonunu üstlenen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’a, Meclis Başkanı Yavuz Güney’e, Genel Sekreter Ensar Korucuk’a ve diğer çalışanlara gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür etti. “Verimli bir toplantı geçirdik. İnşallah bu tür buluşmalar devam eder. Elazığ Ticaret Borsası olarak, toplantıya katılmak ve bu projenin bir parçası olmak bizler için büyük bir mutluluk. Bu toplantı, başta ilimiz olmak üzere tüm katılımcılara fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
ELAZIĞ TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET ALİ DUMANDAĞ, ERZURUM’DA DÜZENLENEN MEZOPOTAMYA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUMU (MÜPAK) TOPLANTISINA KATILDI.
ELAZIĞ TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET ALİ DUMANDAĞ, ERZURUM’DA DÜZENLENEN MEZOPOTAMYA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUMU (MÜPAK) TOPLANTISINA KATILDI.
ELAZIĞ TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET ALİ DUMANDAĞ, ERZURUM’DA DÜZENLENEN MEZOPOTAMYA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUMU (MÜPAK) TOPLANTISINA KATILDI.