Türk Telekom’un İmtiyaz Süresi 2050’ye Kadar Uzatıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Türk Telekom arasında imzalanan yeni anlaşmayla birlikte Türk Telekom’un sabit hizmetler imtiyazının 2050 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Bu anlaşma çerçevesinde belirlenen imtiyaz süresinde gerçekleştirilecek olan sabit altyapı ve hizmet yatırımlarıyla ülke ekonomisine 20 milyar dolarlık doğrudan katkı sağlanması hedeflenmektedir,” ifadelerini kullandı.
Dijitalleşme Yolunda Yeni Bir Adım
Uraloğlu, imtiyazın yenilenmesinin Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde önemli bir aşama olduğunu vurgulayarak, “Bu anlaşma ile sabit altyapı yatırımlarının kesintisiz devam etmesine olanak tanıyan bir model oluşturulmuştur. İmtiyazın yeniden düzenlenmesi, hem Türkiye ekonomisine hem de ulusal dijital dönüşüm hedeflerimize büyük katkılar sağlayacak,” şeklinde konuştu.
Bakan Uraloğlu, Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 25’inin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, yüzde 60’ının ise Türkiye Varlık Fonu’na ait olduğunu belirterek, “Türk Telekom’un sabit iletişim altyapısı, ülkemizin altyapısının temel bir parçasıdır. Bu sebeple Türk Telekom’un gerçekleştirdiği her yatırım, direkt olarak Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmaktadır,” dedi.