Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kars'ta düzenlenen 15. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Durmaz, konuşmasında Türkiye'nin ‘Terörsüz Türkiye' hedefinin Kars için derin bir anlam taşıdığını vurgulayarak, bu hedefin gerçekleşmesinin Türkiye'nin iç ve dış güvenliği açısından kritik olduğunu ifade etti. Kars'ın, terör ve istikrarsızlık gibi konularda yaşadığı sorunların sadece güvenlik meselesi olmadığını belirten Durmaz, milletin birlikteliğinin sağlanmasının dış güçlerin oyunlarını bozacağını ifade etti.

Türkiye'nin Güçlü Olması Mecburiyet

Dünyada artan sorunlara dikkat çeken Durmaz, Türkiye'nin güçlü bir devlet olarak yoluna devam etmesinin artık bir tercih değil, zorunluluk haline geldiğini dile getirdi. Durmaz, özellikle etnik ve mezhep kargaşalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, Türk milletinin bir arada yaşama iradesinin önemine vurgu yaptı. ‘Türkiye kendi içinde kenetlendikçe, dışarıdan çizilmek istenen hiçbir senaryo bu millete kabul ettirilemeyecektir' diyen Durmaz, Cumhur İttifakı'nın hedefleri doğrultusunda daha güçlü bir Türkiye inşa edeceğini kaydetti.

Kongrede ayrıca AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve MHP Kars İl Başkanı Ali Okyay ile Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger de birer konuşma yaparak, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundular. Mevcut İl Başkanı Ali Okyay, il başkanlığı seçimine tek aday olarak katıldı. Kongre, MHP Kars İl Teşkilatı üyeleri ve çeşitli siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı