Mersin'de uyuşturucu ticaretine yönelik operasyonlarda üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mezitli ve Toroslar ilçelerinde yerel polis ekipleri, sokak satıcılarına yönelik bir dizi baskın düzenledi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda sokak satıcısı olarak tabir edilen kişilere yönelik kapsamlı bir araştırma yapıldı.

Operasyonlar sırasında, şüpheliler S.T. ve U.K.'nin üzerinde toplam 110 sentetik ecza tablet, yaklaşık 28,82 gram sentetik kannabinoid, 1,32 gram kokain ve uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 13 bin 200 TL bulundu. Ayrıca Z.A. isimli şüphelinin üzerindeki aramalarda ise 4,10 gram metamfetamin, 0,60 gram alfametilfenatilamin ve sentetik kannabinoid ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliye sevk edildi. Mahkeme, S.T., U.K. ve Z.A.'yı uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak suçlamasıyla tutukladı. Bu tür operasyonlar, Mersin ve çevresinde uyuşturucu ticaretiyle mücadelede önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

İHA'nın haberine göre, son dönemde bu tür suçlarla mücadelede Mersin'deki emniyet güçleri çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. Özellikle genç nüfusu tehdit eden bu sorun, polis operasyonlarıyla minimize edilmeye çalışılıyor. Uyuşturucuyla mücadelede toplum destekli projelerin de önemi vurgulanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı