Renkli Erişte Üretimi

Mersin'de düzenlenen atölyede, katılımcılar havuç, pancar ve ıspanak özleri kullanarak yapay renklendirici içermeyen 3 renkli erişte yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Hamzabeyli Köyü Atölyesi'nde gerçekleştirilen bu etkinlik, yerel ürünlerin tanıtımına katkı sağlarken, kırsal üretim kültürünü de ön plana çıkarıyor. Atölyeye katılan vatandaşlar, erişte hamurunu hazırlamak, şekillendirmek ve kurutma aşamalarını bizzat deneyimleyerek uygulamalı bir eğitim aldılar.

Sosyal Etkileşim ve Eğitim Fırsatları

Atölye çalışmaları, katılımcılara doğayla iç içe bir ortamda üretim yapma imkanı sunarak, şehir yaşamının yoğunluğundan uzak, keyifli zaman geçirme fırsatı tanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, katılımcıların ulaşımını da üstlenerek etkinliğin kapsayıcı olmasını sağlıyor. Bu tür organizasyonlar, sadece doğal ürünlerin tanıtımını değil, aynı zamanda sosyal etkileşimi de teşvik ediyor.

Gıda Teknikeri Ayşegül Tor Karacan, atölyenin amacı hakkında şu bilgileri verdi: “Kentte yaşayan vatandaşlarımızı kırsala getirerek, geleneksel üretim yöntemlerini yerinde öğrenmelerini sağlıyoruz. Erişte yapımını doğal içeriklerle gerçekleştirdik ve üretim sürecinin tüm aşamalarını katılımcılarla paylaştık. Üreten kadınların yanında olmak ve köy atölye çalışmalarımızı sürdürmek için buradayız.” Bu tür etkinlikler, hem geleneksel bilgilerinin aktarılmasına hem de kırsal kalkınmaya katkı sağlamaktadır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı