Mersin’de İncir Hasadı Sonuçları Umut Verdi
Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl gerçekleştirilen incir hasadı, üreticiler için olumlu sonuçlar doğurdu.
Mut ilçesinde önemli bir gelir kaynağı olan beyaz Mut inciri hasat sezonunu başarıyla tamamladı. Bu yıl, incirin rengi, aroması, büyüklüğü ve tadı gibi özellikleri ile birlikte sevkiyat süresine gösterdiği dayanıklılık da dikkat çekti. Hasat sezonu başlangıcında kilo fiyatı 250 lira olarak belirlenen incir, süreç boyunca 150 liradan daha aşağı düşmedi. Son ürünlerin kilogram fiyatı 150 TL’den satılması, incir üreticilerini oldukça memnun etti.
İncir üreticisi Mehmet Yıldız, yaptığı açıklamada, “Bu yıl incir üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Ancak, iklim koşulları nedeniyle rekoltede belirli bir düşüş yaşandı. Bu durum sadece bu yıla özgü bir durum. Şu anda 250 lira ile başlayan fiyatlarımız, sezonu 150 lira ile kapatmış durumda. Ayrıca, kuru incirlerin fiyatları ise 700 ile 800 lira arasında seyrediyor” şeklinde ifadelerde bulundu.
Üreticiler Umutlu
Mut ilçesinin beyaz incirleri bu yılki sezon boyunca üreticilerin umutlarını besledi. Özellikle yüksek başlangıç fiyatları, sezon boyunca stabilize edilebilmesiyle dikkat çekti.
MUT İLÇESİNDE HASADI TAMAMLANAN İNCİRİN SEZONA KİLOSU 250 LİRAYLA BAŞLAYIP, 150 LİRAYLA KAPATMASI ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.
MUT İLÇESİNDE HASADI TAMAMLANAN İNCİRİN SEZONA KİLOSU 250 LİRAYLA BAŞLAYIP, 150 LİRAYLA KAPATMASI ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.
MUT İLÇESİNDE HASADI TAMAMLANAN İNCİRİN SEZONA KİLOSU 250 LİRAYLA BAŞLAYIP, 150 LİRAYLA KAPATMASI ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ. ÜRETİCİ MEHMET YILDIZ
KETTA (İHA) – PAKİSTAN’IN BELUCİSTAN EYALETİNDEKİ KETTA VADİSİ ÜZERİNDE OLUŞAN “ATEŞ GÖKKUŞAĞI” SIRA DIŞI ANLAR YAŞATTI.





