Mersin Büyükşehir Belediyesi, LGS Hazırlığı İçin Öğrencilere Günlük 3000 Sıcak Yemek Desteği Sağlıyor

2 Min Read

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden LGS Hazırlığına Destek

Mersin’de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için hazırlanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan sıcak öğle yemeği desteği ile destekleniyor.

Günlük 3 Bin Öğrenciye Sıcak Yemek

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mersin merkezi ve Tarsus’taki 15 Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim alan yaklaşık 3 bin öğrenciye her gün öğle yemeği sağlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde, Gıda Mühendisleri tarafından denetlenen yemeklerin hazırlanmasıyla, hem sabah hem de öğleden sonra kursa katılan öğrenciler, sağlıklı ve dengeli beslenme imkanından faydalanıyor. Bu uygulamanın, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine olumlu katkı sağlamak hedefleniyor.

Beslenmenin Önemine Dikkat Çekildi

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, sosyal destek projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Merkez ilçelerde ve Tarsus’ta günlük olarak 3 bin öğrenciye öğle yemeği desteği sunuyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da velilerimizin ve öğrencilerimizin olumlu geri dönüşleri sayesinde yemek hizmetimizi artırdık.” şeklinde konuştu. Karakuş, kursa gelen öğrencilerin sabah saatlerinde açıkta kalmadan öğle yemeği yediklerini belirtirken, bu hizmetin öğrencilerin sağlık durumlarına katkıda bulunduğunu vurguladı.

Öğrenci Yorumları

Kurs merkezinde sunulan yemekten oldukça memnun olduğunu dile getiren 12 yaşındaki Miraç Karvar, “Okuldan sonra buraya geliyoruz ve yemeklerin lezzeti, annemin yaptığı yemekler gibi. Öğle yemeği imkanı olmadığı zaman zorluk yaşıyorduk.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Bu şekilde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destek, öğrencilerin eğitim hayatlarını pozitif yönde etkilemeye devam ediyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version