Diyarbakır’dan 15 Firma, Uluslararası Şam Fuarı’nda Güçlü Sanayi Potansiyelini Tanıtıyor

2 Min Read

Diyarbakır’dan 15 Firma, Uluslararası Şam Fuarı’na Katıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır’dan 15 firma katıldı. Söz konusu firmalar, Orta Doğu’nun öne çıkan ticaret organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Şam Fuarı’na katılım sağladı.

Diyarbakır Sanayi Potansiyelini Tanıtıyor

Fuar kapsamında, Diyarbakır sanayisinin üretim gücü, ihracat kapasiteleri ve gelişmiş sanayi altyapısı uluslararası ziyaretçilere sergilendi. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, ürün ve hizmetlerini yabancı alıcılarla doğrudan görüşmeler yaparak tanıtma fırsatı buldu. Bu etkinliğin, Diyarbakır sanayisinin global pazarlardaki görünürlüğünü artırması ve yeni ihracat yollarının açılmasına katkı sağlaması planlanıyor.

Resmi Heyet Fuarı Ziyaret Etti

Fuar sırasında, Vali Yardımcısı Fatih Ayaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Azizoğlu yer aldı. Heyet, fuar alanında firmalarla bir araya gelirken yürütülen projeler hakkında bilgiler aldı. Ayrıca, Çevre, Turizm ve Sanayi Bakanları ile Şam Valisi’nin de bulunduğu üst düzey bir heyetin Diyarbakır standını ziyaret etmesi, kentin sanayi potansiyelinin uluslararası arenada daha fazla dikkat çekmesi açısından kaydedilen önemli bir gelişmeydi.

Yeni İhracat Bağlantıları Kuruluyor

Etkinlikte 15 firmanın katılımıyla, Diyarbakır sanayisinin çeşitli sektörlerdeki üretim potansiyeli uluslararası alıcılarla buluştu. Bu kapsamda yeni ticari iş birlikleri ve ihracat bağlantıları için önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Fuarda yapılan bu görüşmelerin, sadece kent ekonomisine katkı sağlaması değil, aynı zamanda bölgedeki sanayinin uluslararası pazarlardaki etkinliğini artırması bekleniyor.

DTSO, Sınır Kapısının Açılmasının Önemi Üzerine Vurgu Yaptı

Diyarbakır DTSO standını ziyaret eden Türkiye’nin Şam Büyükelçi Müsteşarı ile Ticari Ataşesi, fuar esnasında DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Kaya, Nusaybin Sınır Kapısının yeniden açılmasının Türkiye ile Suriye arasında ticari ilişkilerin gelişimi açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Bu kapının faaliyet göstermeye başlaması durumunda lojistik maliyetlerin azalacağı, bölge illerinin ihracatının artacağı ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin özveriyle genişleyeceği öngörülüyor. Kaya, bu kapının açılmasının sadece bölge ekonomisine değil, aynı zamanda ülkeler arası ekonomik iş birliklerine de önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version