ADNAN Menderes Dernekler Federasyonu (ADFED) Giresun İl Başkanı Tuna Arslanoğlu, Menderes'in "manevi kızı" olduğunu söyledi. Arslanoğlu, amaçlarının Adnan Menderes ve arkadaşlarının demokrasi şehidi olduğu bilincini her platforma halka anlatmak olduğunu söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı yapan Tuna Arslanoğlu, çocukluğunda yaşadıklarını ve Menderes'in nasıl "manevi kızı" olduğunu anlattı. Arslanoğlu, şunları söyledi:

"Menderes'in son Karadeniz seyahatinde ben 9 yaşındaydım. Onu Tirebolu İlçesi'nde çiçek vererek karşıladım. Hayatımda böyle bir sevgi, böyle bir izdiham görmemiştim. Çiçeği verdikten sonra beni kucağına aldı. Parti başkanı olan babama, "Senin kızın mı?" diye sordu. Daha sonra da, "Tirebolu halkı size sesleniyorum; duyan duymayana bildirsin. Üç oğlum var. Bundan sonra Tuna benim manevi kızımdır. Evlatlarımın bacısıdır" dedi. O anı hiç unutamam. Menderes'in manevi kızı olarak ona karşı görevimi yerine getirmek için bu federasyonun içinde yer alıyorum."

Tuna Arslanoğlu, toplumun idamlardan bu yana artarak teveccüh gösterdiği Menderes'i siyasi çıkarlara hapsetmeden Türkiye'nin genç nesillerine anlatmayı temel hedef olarak seçtiklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Menderes'in Manevi Kızı Ginesun Adfed Başkanı Oldu

Menderes'in Manevi Kızı Ginesun Adfed Başkanı Oldu

DHA

Editör: TE Bilisim